Wednesday, February 2, 2011

Rambut Cacak cacak

[Entri ini ditaip laju laju oleh Aesya Zealous]

salam readers. okay, ini entri khas untuk rakan2 blogger baru yang tertanya2 kenapa watak aku dalam komik aku sebelum2 ni kurang rambut, rambut tercacak2 dan tidak ada ciri kewanitaan langsung. harhar.. okay.

FIRSTLY, sebab aku saje nak kembalikan nostalgia aku masa kecik2 yang hidup serba kekurangan rambut. rambut lambat tumbuh. dah boleh berjalan tapi rambut nipis dan jarang2. dah macam jantan pulak aku rasa T.T

arwah nenek aku kate, beliau rendam buah kekeras 40 hari 40 malam pastu lumur atas kepala aku barulah rambut tumbuh lebat. ku sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari. erk??

bila dah ade rambut, sibuk nak bergaya rambut macam pengacara TV lah kunun.



LASTLY, lukis rambut susah la! senang kan tak payah susah2 lukis rambut? hahah. takde la aku habiskan 15 minit nak lukis rambut. maka, kira2 aku dah jimat beberapa minit untuk sehari. kalau seminggu? sebulan? setahun? perghh banyak tu..


apa2 pun, aku suka lukisan aku yang atas ni! comel!

macam aku. uhuk !
(okey, sila muntah darah sekarang)

sebelum ini aku ada post pasal
(betul ke eja Ella camni? arghh lantak ah)

p/s: sape nak aku lukiskan doodle khas utk korang? 50 sen! hahah!

15 comments:

wannurfazrini said...

alolo sweet je terigat time2 kecik dulu sampai terbawak-bawak lukis doodle kat blog ;)

Wanie Affandi said...

rase nye ella di eja elah..kot..hahahah

HaNa HoNeY said...

hahaha
chomei pe katon xde ambut
haha

ferra ferro said...

nice drawing . buah kekeras tu buah ape ?? macam mujarab je . x)

zati said...

hihik comel :)

nub said...

ang ni mmg loqlaq.. patotnya buat rambut style ronaldo time fifa 2002

fathiahRAIHANA said...

lukis laa doodle satu kasih kat anaaa .. singgit pom takpe . ngee

She's retarded said...

ala comelnya lukisan dye

pipoq said...

rambut ke rambutan ?

hahaha..aku ingat rambutan tu lagi banyak rambut dari ko masa kecik kecik dulu..

syafeeqa said...

1 katun 50sen.

alah kasi diskaun lahh.

belajar g. banyak pakai duet. HAHA .

mR.sYaH said...

hahah.. smart per rambut camtu.. nmpk len dari yg len..

mahirahnazlim said...

ahaha suke3 rambut lukis mcm uhh

FAHMI said...

AZ,tolong lukis kan..hehe

IftiLarina said...

waa comey laa doodle doodle nie. hee suke suke. ajar kitew bule ?? :DD

btw, belog kak AZ comey gilaa + kemas ! :DD

CikBulat said...

hahaha ! ini rambut ke rambutan? suka that word ! hahahahahahaha !!

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat