Monday, June 6, 2011

Tutorial Letak Background Comel


  1. saya suggestkan kepada anda utk ke http://www.dolliecrave.com/ utk dapatkan background yang comel comel dan cantik cantik
  2. pada sebelah kanan, di bahagian tumblr themes, anda pilih kategori background yang anda suka. contoh di bawah, saya klik colourful
  3. anda boleh pilih background yang anda suka.

4. kemudian, klik di myspace 3.0 seperti di bawah....


5. copy code. seperti di bawah.


6. kemudian, paste di url dan jgn lupa utk save background comel yang anda pilih tu..


7. kemudian. dashboard> design> template designer> background> background image> upload image

jangan lupa klik done dan klik apply to blog.

dah siap!!

view blog anda dan lihat hasilnya!!

itu saje yg dpt sy share. :) sori kalau tutorial tak best. haha.

5 comments:

Aina said...

Fewwitt, macam kenal je. wakakaka XD

puteяi ʓαняα said...

nice! dh prnh pkai bckground from this website:)
cntik giler

RedVixen said...

ohh!! thanks sharing :D

syaheera a.k.a ciput said...

thanks bg background cantek2..skrg blog syera dh bertukar

Pendamba Mawar said...

sannnnntiiiiiiiikkkkkkkkkkkk nyewwwwwwwwwwwww..haha mekasih

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat