Friday, July 15, 2011

Tutorial Download Font Yang Best

korang boleh download font cantik2 dan macam2 jenis di dafont.com, 1001 free fonts, fontcubes, urbanfonts dan macam2 lagi..korang boleh google cari sendiri okay..


lepas dah save, korang bukak folder font yg korang dah save tadi..

lepas tu..select all yang ade gambar macam buku bertingkat2 tu..hohooho

lepas dah SELECT, right click dan pilih EXTRACT HERE atau EXTRACT FILES...

PASTU KLIK OKAY..

nanti keluar macam kat atas ni... korang copy yang ade huruf2 tuu...

kemudian...

pergi ke MY COMPUTER > LOCAL DISK C > WINDOWS > FONTS


dah jumpa.. korang paste benda yg korang dh copy td kat situ..


pastu, siap!!!

boleh bukak PHOTOSCAPE dan edit2 untuk buat header..senang jee.... font cute miut, cool, yang korang dah download tadi boleh lah korang gune untuk buat header

TUTORIAL SIMPLE HEADER?? BOLEH KLIK SINI


Selamat mencuba!! ;) sori ah kalau mcm hahahahampeh..hua3

6 comments:

Gee said...

wah..tutorial ag...wokeyh2..thanks..mau cuba jugak..hikhik

yanyan said...

aesya, awak buat neh utk kite kan kan?? haha perasan. thankssss ^^

KAMIHIDUP said...

wah, banyak pahala asyik buat tuto, terima kasih. :)

muhamadsufian89 said...

ooo. camni ke buat header. patot la kau rajin tukar header. tutorial tukar template takde ke. selalu jugak aku tengok aku tukar template ni. hehe

Niaa Nioo said...

wah! thanks! nanti boleh cube ;)

.: anys :. ツ said...

dah try . thnx aesya ! sukaaaaaaaa . hehe

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat