Wednesday, July 17, 2013

Perasaan Bila Habis Terawih



Assalamualaikum wbt! halamak! rindulah korang semua! hehe. Salam ramadhan. jangan ponteng ponteng puasa ok!

Terawih. kebanyakan surau dan masjid sekarang buat sampai 8 rakaat je. pastu 3 rakaat witir.tak macam aku zaman sekolah dulu. 21 rakaat bhai. bila dah tua ni, buat 8 rakaat pun terkedek-kedek. camne la zaman muda dulu boleh tahan sampai 21. mungkin sebab imam baca surah laju2 kot..haha

macam surau yang aku pegi untuk terawih ni, buat 8 rakaat je. lepas 4 rakaat, ade tazkirah kejap.lepas tu baru sambung balik 8 rakaat. 

8 rakaat pun, kekadang tu rasa nak terpejam. haha. mungkin faktor dah bekerja. kerja dari pagi sampai petang. pastu balik rumah masak untuk berbuka. pastu terawih pastu pagi kena bangun pukul 4 untuk sediakan makanan utk bersahur pulak. fuhh.. waktu tidur aku jadi terhad dah..ahhaha..

jadi, perasaan bila habis terawih tu rasa macam happy gila kata kau..dah habis terawih tu baru rasa puasa hari tu dah lengkap. 


APA YANG AKU AKAN BUAT BILA RASA HAPPY HABIS TERAWIH?

1)MAIN BAYANG-BAYANG

balik terawih jalan kaki pakai telekung. pastu macam biasa, main BAYANG-BAYANG. main dengan bayang-bayang sendiri. muahaha..



tabah je mak gua dapat anak sakit mental. harharhar


2) TENGOK ORANG SEKITAR SURAU

pasrah je kan.haha.



3) TIDUR


okey jom masuk tidur. selamat malam! zzzz

Rabu, 11.53pm

8 comments:

zaxx said...

hihihih... main bayang2 tu best..ad perasan macam maya karin versi pntianak tak? hikhik salam ramdhan..:)

Mysara Ab Rahman said...

kreatif btul ngn lukisan2 tu..gelak je tgok..hee

Shazwani Ramly said...

hahaha comel jee.

Mira Adzlia said...

hahahaha....

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

hehehe , selalu buat kalau g solat kat surau...masa kecik2 , lepas solat , main bayang2 dgn adik2...hehe

Aujinz said...

balik dari masjid, terserempak dengan mereka mereka yang bertelekung kat corner blok, perasaan dia... kusss semangat... jalan dah laa macam ninja...

Fatihah said...

hahaha. lawak ah.

deno said...

haha... mcm deno jugak dulu2, mula la feeling mcm hantu...

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat