Friday, May 3, 2013

Kromosom X dan Y








pengaruh JOZAN LAWAK KE DER 1 punya pasal la nih...

haha tak pasal kene ajar bio..

kena banyak study nih

*selak selak buku*

9 comments:

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Miss Xyz said...

Really? Fakta pasal buta warna tu? Cool sebab skrg ni pun bio saya kat topik ni. hehehe

Nyamuk Terbang said...

ssh gak stdnt byk tnya

Cik Yatt said...

haha.. bagus na student nye

Che akira said...

X takkan tolak saje2. X mesti bagi bagi bagi punye. itu X!

siyes takley lupa hahahhaa

cikya lah said...

lelaki neh sangat fragile kalau bab genetic disease neh.

thalasemia lah, sickle anemia lah, color blind lah.

sebab genetik disease ni dominan kalau satu host (X).

kromosom XX, tak gagah nak stand alone between two.
selamat mengajar! XD

Aujinz said...

cikgu kena study lagi nie cikgu... hua hua hua

Ana Farhana said...

comel je entry nih.. hihi, lama tinggal sains kat skolah,, teringat balik! rindu nk masuk sekolah balik. huhu

Anonymous said...

sebab yg simpan gene yg yg jd ill defect tu kat chromosome x. kalau lelaki confirm dpt ill defect tu, kalau perempuan ada 2 chromosome x so mungkin boleh dpt defect or jd carrier je. ikut jugak characteristic defect tu autosomal dominant ke recessive. peace!

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat