Friday, July 15, 2011

Tutorial Simple Header

right klik, open in new tab pastu save!

korang boleh download photoscape KAT SINI.

mula2, gune paint untuk saiz header...




dah resize agak2 sesuai letak atas blog korang, pastu save..

pastu bukak photoscape..

cari dan klik header kosong tadi.

ATAU..... ANDA JUGA BOLEH..

.
kat bawah ade tools hruf T besar tu kan..haa, klik la ape lagi

haa..korang boleh la tulis2 ape yg korang nak tulis. boleh ade shadow, outline sume tu..
pastu klik OK..


haaa..ni contohnyee...
model hari ni, KAMI HIDUP..hahaha

pastu jgn lupe klik SAVE !

pastu upload kat blog.
siap!! senang kannnnn....


korang jugak boleh letak clip art, bunga2 ke, love ke, faces ke, line putus2 ke..
macam ni..


buat KAMI HIDUP, boleh la klik gambar header kt atas ni, klik as a new tab then save..

hadiah drpd gua.. nak amik, xnak sudah! haha



p/s : fuhhh berpeluh gua buat tutorial ni.. huhu sori kalau tak paham.. rajin2 la try and error ye!! selamat mencubaaaa

15 comments:

iLa VaNiLLa said...

ila nak cube....

Yang Izatul Natasha said...

Thankssss !
Baru buat header baru , hoho .
* hidung kembang kempiss .
Try lah tengok , hehe n_n

Wanie Affandi said...

faham2!!! =DD photoscape rules!!

pipoq said...

ko punya header blog tu ko tulis pakai ape ? ape ketor je tulisannya ? hehehe

saya_arief said...

simple is nice..
;D

Cik Tqah said...

hoho.. ingatkan pakai photoshop je bleh wt header..nk try laterr..thnks

tia @ Ini Kisah Tia said...

tak payah guna photoshop bagai :)

Siti Zulaika Muhamad said...

tapi an, paint saya lain ah..sebab window vista

Gee said...

wah tips dr sifu nie..nice tutorial..nanti den cuba keyh..hehe

KAMIHIDUP said...

terima kasih banyak-banyak aesya. :)

amna said...

like3! kalau ada masa lebih teringin nak buat header. tapi kekangan masa melanda =.=''

Umedia Network said...

Wow!!!! Bestnya. Lepas ni boleh buat header untuk kami pula. huhu.
Follow done eh, follow kami balik kalau sudi. ;)

Lya Colours said...

salam. nak tny sket bleh. saya buat header. xde la cantik pon. asal boleh je la kan. tp 1 je problem. bila dah save kat blog, kenapa dia x centre dekat tgh2 ek. mcm x cantik je kedudukan dia tuh. bleh tlg bg petua x. hihi

cumigd said...

timekaseh sebab ajar camne nak buat header..

.: anys :. ツ said...

NAK TRYYYYYYYYYYYYYYY ! hehe

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat