Friday, May 24, 2013

Handmade Cutey Cutest Owl Cushion :)

Assalamualaikum wbt! Ya Allah! rindunyaaa kat blog ni. rindu sangat nak blogwalking! jarang dah update blog sekarang ni. takde idea dah nak melukis doodle :( 

tapi takpe, kita boleh teruskan hidup dengan mengupdate blog tentang aktiviti harian kita yang awesome ^.^v

by the way, selamat bercuti kepada sesiapa yang bercuti hari ni!hoho dah lama tak merasa cuti. penat dua minggu uruskan exam. kali ni, rehat2 pulak.

tapi rehat rehat pun, tangan tak boleh duduk diam. survey2 cari tutorial macam mana nak buat Owl Cushion yang comel comel tuh. hihi

pastu, bolehlah mencuba!




potong potong dulu kain cotton/ felt yang nak digunakan


sesi menjahit! guna mesin jahit je. dan saya baru tau mesin jahit kesayangan ni ada lampu! haha itu pun sebab tertekan button tu. kalau tak, sampai kesudahlaa tak tau. hikhik.


taraaaaaaaaa! yang dah siap dijahit. tampal2 felt kat badan diaa..


 last touch! isi dengan polyester..


SIAPPPP ! haaa comel tak? please la kata comel. :(



boleh jadi hiasan letak kat atas katil :) letak kat tepi2 bantal..

dalam kereta pun boleh kan? hikk..



okey, hasil ni semua adalah custom made untuk dijual kepada customer DOUBLE LOVED CRAFT :)


sedang berusaha menyiapkan beberapa lagi owl cushion, kemudian saya akan buka order. siapa cepat dia dapat!


okay itu saja. anda boleh ke DOUBLE LOVED CRAFT untuk cuci2 mata atau tempah2 apa yang berkenan di hati :) 


p/s : rasanya macam lepas ni blog ni jadi blog tutorial craft je haaaa kang. hoho

5 comments:

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat