Tuesday, January 4, 2011

Rambut ala ala Abu Bakar Ella

salam readers.. okay hari ni kita cite pasal rambut pulak la ea? masa kecik kecik dulu mak aku yang potongkan rambut. terpaksalah terima cara guntingan mak aku. macam macam pesen (fashion) ade. cakap je nak artis mana. Siti nurhaliza? haliza misbun? misbun sidek? perghh sambung2 nama artis lak. eh, misbun sidek artis ke? hahaha.

nak dipendekkan cerita..cer cite cer cite..ada satu time tu, aku nak rambut macam Norzie Pa' Wanchik. kenal? alaaa pengacara Majalah 3 tuu.. xkenal sudah. wekk.hahah. tapi aku tak tau la mak aku SENGAJA atau TAK SENGAJA, dia kasi potong pendek..huwaaa melepas nak rambut cam Norzie !!!

pernah jugak satu masa dulu. time tu aku darjah 3. mak aku potong rambut pendek gilaxx! mcm abu bakar ella! seriously!!
disebabkan rasa malu yang teramat, aku pun pakai la tudung ke sekolah meskipun dah nak hujung tahu time tu..muahahaha.. dah lama tu, rambut dh panjang n sedap mata memandang. so, aku pikir punya pikir punya pikir, aku pun teruskanlah pakai tudung sehingga lah kini meskipun pada awalnya aku pakai tudung kerana TERPAKSA. muahahaha. tapi aku bersyukur gila sebab mak aku potong pendek. kalau tak, sampai dewasa aku tak pakai tudung agaknye kan. tu la org kate, ade hikmah disebalik kejadian. kan kan kan.

tp pakai tudung jgn kerana terpaksa ye.renung2kan dan selamat beramal..
*syaitan hati busuk

kira okay la penceritaan bagaimana bermulanya tudung pakai aku. eh aku pakai tudung. bukan macam adik aku. ade ke die menangis-nangis suruh pasang rambut die balik sbb mak aku potong pendek ! sgt!


*patut ke??

15 comments:

fathiahRAIHANA said...

hohOoo . comel je katun niehh .. fesyen rmbut abu bakar elah mmg rmai kot org buat .. pky tmpurung je jd .. ngee ~

ameer said...

eleh, ntah2 time kecik2 pon cam adek jugak kn? haha :D

Miziey said...

wahahahaha...
klakar la..
ade ke nak smbg rmbt tu..
XD

Farhah Zaidah said...

umi sy pun dulu suka potong rambut sy jdi abu bakar ella...huhu..

Encik MamaT said...

abu bakar yellah menjadi ikon zaman dulu.. haha

tqaAwesome said...

mane pegi tudung labuh kau? hahah

pipoq said...

miahahaha..tragis tul sejarah pemakaian tudung ko ni..

tapi camne pun alhamdulillah la sebab berjaya melindungi kawasan larangan yang wajib dilindung tu..

AesyaZealous said...

@tqaAwesome tudung labuh hilang!!! tak jumpe!! hahaha

AesyaZealous said...

@Miziey heheh..kan? gile ke hapee

AesyaZealous said...

@fathiahRAIHANA hahah gune mangkuk@periuk pun okay whattt

AesyaZealous said...

@Farhah Zaidahhahaha same la kite!! malu kwn2 ejek kt sekolah tau

tomatokering :) said...

hahaha ! klaka la . :D

hiro said...

keh2..cntik pe.

maCy said...

haha. comel gila ;D

FH said...

kesimpulan ; rambut panjang ke pendek sama je. kot. hehe

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat