Tuesday, August 20, 2013

DIY : Tote Bag Design


Hai guys! haa kau takde assalamualaikum dah! Assalamualaikum wbt :) Okay ini cerita minggu lepas punya. Hujung minggu. Aku ni ada je benda yang nak dibuat. 

Akhir-akhir ni sangat lahhh tertarik dengan tote bag. ala canvas bag tu. pastu design cool cool tu. Jadi, selepas survey bebanyak kali kat internet ni, jumpa satu je yang jual plain tote bag ni. iaitu nodesignerhere . Beli plain bag daripada beliau pastu design sendiri.


Marilah kita!!

 DIY : Tote Bag Design 




Adik nak design Big Bang. Kumpulan penyanyi dari korea tu. Kpop. Best gak lagu2 dia.. Atas ni bahan2 yang digunakan..


Tekap kertas yang ada design tu.. lukis ikut garisan..Ala senang je kan tekap tekap. macam kat tadika dulu masa kecik kecik..


Dah siap! Siap lukis jela.. hehe




Okay,marilah mewarna. Oh lupa nak bagitau. Disebabkan dye ni basah, letakkan papan ke, board ke yang keras sebelah dalam bag tu supaya warna tak tembus ke area bag yang lain..


wahhh nak siap dahh nak siap dahhh! hahahha


TADAAAAA !!!

haaa amacam? ada style tak?? hehehe
yeayy boleh jalan jalan depan pavi guna bag ni.. 
Motif???

haha.


okay ini pun hasil tangan aku juga..



ok tu je. bai !


P/S : Agak2 boleh buat bisnes tak?haha

8 comments:

Cik Mun said...

cantik..guna warna khas untuk kain ke??ke watercolour bese je??

Aujinz said...

wahhhh... sempoiii... XD

Shaqir Ir Manz said...

tapi kalau basuh guna air mesti ilang kan?? ada tak cat lain yg lebih tahan lama... kalau ada bru leh bukak bisnes.... nice nice idea :)

akmaL said...

wane tu x pudar ke nanti ye kalau basuh? btw nice sharing :)

empat lapan said...

boleh saya tahu kat mana awak beli plain canvas bag?

empat lapan said...

assalamualaikum.

saya nak tanya, kat mana eh awak beli plain canvas bag tuu?

sayyidah nafisah said...

Empat lapan : pg kat insta contengproject

Nur Yaya said...

assalam. kalau xnak luntur colour, pakai fabric colour. plain totes boleh msj no sya dkat my instashop @thebellototes

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat