Tuesday, March 19, 2013

Part 5 : Percutian ke Kuching, Sarawak ( Kek Lapis Dayang Salhah)


MESTI BACA ! >.<





haa pergi Sarawak, mestilah nak beli kek lapis kan? takpe beli satu pun cukup la. pastu bawak balik kampung lari keliling kampung sambil jerit, "woi, aku ade kek lapis woi..sarawak mari oi.." haa kau hado? 


dekat dengan Tune Hotel tu, inilah dinamakan Waterfront. ni Sungai Sarawak. eh yeke. ye kot. haha. kami nak ke kedai Kek Lapis Dayang Salhah tapi kat seberang. so, naik la bot nak menyeberang. RM0.50 sen je. pegi balik RM1.00..

 vrooommm...
dedededededededek (bunyi enjin bot. haha)


ni permandangan dari seberang


first naik bot menyeberang sungai. haruslah bergambar. kata pelancong.. haha.




sampai kat seberang, jalan sikit pastu nampak papan tanda ni.. sebelum tu anda akan merentasi beberapa gerai menjual ikan terubuk masin.  aku ade la beli gak bawak balik semenanjung. sedap gak. nyam2. kalau kat sini (semenanjung) tak dapat ikan masin tu murah. ade pun kecik je tapi mahal..




nampak papan tanda tu, belok kiri..sebelah tu ade construction rumah kot. masuk dalam sikit lalu lorong pejalan kaki ni..


  kat sini ade gak gerai2 macam food court. time ni tak ramai. weekdays. semua org keje n sekolah. kami je pergi bercuti. lalalalala.


TADAAAAAAA ! jumpa dah! macam rumah je..

sebelum masuk tu, kene bagi salam tau. pastu sebut, " kak salhah ooo kak salhah!"

okay tipu je. hahahahah.


 haa ni suasana dala kedai. banyak kek lapis beratur..





hai adik baju pink. femes kau dik masuk blog ahkak ni. haha



lagi suasana..tu kaunter dia..ni kami pergi masa weekdays. takde orang pun.. lagi sekali kami pergi weekend, ramai baq hang. rebut rebut la ko.. haha ok takdela sampai berebut =.=




haa ni part paling best. tester. aku rasa aku rasa semua kot. bahaha..



nyam nyammmmmm. suka yang coklat coklat je.. cheese pun sedap. banyak jenis kek lapis kat sini. pilih je. dia ade yg saiz kecik n besar. yang kecik tu RM10. yang besar sikit RM20


hmm itu jela kot. next entry ! Mira Cake House pulak ye! sama je kek lapis jugak ! hehe

4 comments:

onie said...

gila ah, bila la aku dapat ke sana,wuuuuuuuuuuuuuuuu

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

memg femes keke. dia n murah selalu je ahbis tp rasa lebih krg sama je.. suka beli kat waterfront ada satu kedai.. memg best nak2 perisa durian

Etty Selamat said...

OK.. Part jerit "kak salhah... oooi kak salhah..!" tu memang tipu!

kena jerit "Kak salhah ada sik? mek orang mok beli kek tok!! " Baru betul! hehehehe

Ok dua-dua tipu! lalalala

Anonymous said...

rajen berjalan...hehehe...saya yang tinggal kat kuching dr tahun lepas pon malas nk berjalan...panas...lgpon dr gambar and so on, sarawak nmpk a lil bit megah, hakikat, sama je like other places... indah khabar dr rupa...huhu...but still, kalau rajen and suka berjalan oklah kot~ seronok dgr cara akk bercerita...nice...

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat