Wednesday, December 26, 2012

Kalaulah mereka boleh terbang.....

sekuat ingatan aku, aku rasa aku tak pernah jaga budak kecik. adik aku sendiri pun aku tak pernah jaga time diorang kecik2 dulu. (sebab lahir tahun rapat2)

nak dijadikan cerita, Alhamdulillah, sekarang anak buah aku dah 3 orang. tapi aku takde pengalaman jaga diorang. tak pernah cuci berak, tukar pampers dan blablabla..

sehinggalah hari ahad lalu, aku kena jaga anak2 buah aku. dua orang. kakak dan adik. dua hari je pun tapi rasa macam 2 tahun lamanya. harharhar. tak sangka betei bebudak cenggini rupa. nasib baik anak orang. kalau anak aku, aku gigit2 diorang.

panjat sana sini. lompat sana lompat sini. 








ahh memang menguji kesabaran betul habaq hang!

sabor jelaaaaaa



pssst : kalau boleh terbang, aku rasa diorang dah terbang sana sini dah. =.=




korang?mesti byk pengalaman jaga budak kecik kan?

12 comments:

Razanah Anis said...

hari2 jaga anak buah.. sampai nak basuh berak tu dah lali dah.. bagi mandi apatah lagi..=="

hafiz hafizol said...

yeah memg betol.. Haritu aku buat susu kat anak buah... Dia ngadu kat mak dia.. Dia cakap susu aku buat x sedap.... Sikit.. DEM,. kahkah

Arol Mubin said...

Tak pernah jaga budak kecik tapi suka melayan budak kecik. Kalau nak suruh budak kecik ikut cakap kita atau jangan nakal, kita kena pandai amek hati dorang.

Kak Aesya garang sangat kot, tue yang dorang tak nak dengar cakap. Hahaha! :D

Qistina Sumaiya...(^_^) said...

ok lagi tu,...
aku ni jaga adik 9 orang...
paling mencik bila diorg berak tanpa bagi warning duluuuuuuuuuuuuuuu

onie said...

onie dulu keje kat nursery,dapat pulak bahagian baby 3 bulan hingga 2 tahun,nasib baik dah biasa dengan dorang,sebab mak aku jaga bebudak..so boleh la setakat mandi,tukaq pampers,tidokan,susukan.. masa aku jaga tu ada 4 baby dan sorang budak umur setahun..time dorang nangis,pehhhh! rasa time tu nak kekah pintu je wei,haha...tapi best ....bonus bila dah jadi emak nanti :P

Miss A said...

hahaha, comelnya lahaii adik2 awak tu! :P

Sya Hyo-Sonn said...

banyak sgt pengalaman jaga anak buah. yg paling takleh lupa jaga Asyraf. sbb malam ummi dan abi dia kat hospital dia taknak tidur kat bawah, taknak pergi dengan org selain sy. malam tu, seriously buat sy tersentuh.

Haris Khairuddin said...

pernah gak.. sebab dulu mak aku jaga anak jiran. lasak tu satu hal. asyik nak aku dukung je pon satu hal gak (evendoh dah berat macam anak gajah). kadang2 tu dorang buat salah, bila balik rumah dorang aku yang kena salahkan. demn gilak bak hang.. (-.-")

Nyamuk Terbang said...

anak buah takder tapi anak yang mak mengasuh ada la...kadang2 rasa nak macam nak tampar sensorang..

J.Syazwana said...

ahahahahha tu baru sikit tu.
:D

FarHANa aZwA said...

sme je stuasi kite haha..geramm aa nengok budak2 wat bisng ..tp dh lme2 lali lh..lantak dyeorg la nk wat per keke

Aujinz said...

sekarang ko tahu macam mana aku jaga Mem Kecik... kah kah kah..

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat