Thursday, October 18, 2012

Mana yang baik utk Mak, baiklah untuk saya.

Assalamualaikum wbt. korang semua penah tak tengok drama2 dan movie2 Melayu? 

pernah dengar ayat, " Mana yang baik utk Mak, baiklah untuk saya. Saya terima je "

(macam mak dia lak yang nak kawin)

ayat ni memang sangat klise. haha padahal dalam real life,

 "whattt? no no. I don't want to marry him!! enough"

okay ni dialog aku reka. haha.


nak dijadikan cerita, gua ni lemah sikit bab2 merasa makanan ni. lagi2 kalau mak gua yang masak. gua pernah rasa, gua rasa okay je. tapi bila mak gua makan, dia kata tak masin. aishhh kuat masin mak ni. sampai kekadang gua cari pelbagai alasan untuk elak mak gua suruh rasa makanan yang dia masak. Kalau dulu, adik lelaki gua ada, bolehlah mintak tolong dia,

"Amirul, rasa lauk tu. kau kan terer bab-bab makan ni.."

tapi sekarang? gua jela jadi mangsa. wuuuu..




tapi gua ada idea cara nak elak.. hasil daripada didikan drama2 melayu..




hahaha !! gotchaa



korang? apa output korang hasil didikan drama2 melayu? haha

13 comments:

fadilpenyu said...

hahaha. dem je.

troll mak pulak.

Haris Khairuddin said...

so, kalau satu rumah kena darah tinggi, jangan salahkan tukang masak lak.. 'mana yang baik untuk mak, baik jugaklah untuk kami'..kan??


aku pon dah kena paksa jadi tukang rasa. kalau tak dulu kakak aku.. sebab dia memang pengkritik masakan terhebat rumah aku. ;p

CekbOlat-bOlat said...

kahkah . terkedu makk

AMMAR YASIR said...

Ko ni mesti suka tengok drama2 melayu kan? Hahahaha

Anisa Anuar said...

bertuah punye jawapan...tp...tu la boleh jgk ea aplikasikan,thanks!!!

encik aed said...

Ape yang baik utk blog ni. Baik la untuk gua. Hahhhaha

shafiqabdshukor said...

hahaha.. klakar...
terpengruh citer tv la ni.

♥ Nana BamBam ♥ said...

kahkah . redha je la mak oi :d

Anyyss Shuhaimi said...

jawapan yg terbaik. teringin nak kata kat mak gua camtu. haha!

huda jamil said...

jawapan tak menahan. mau tak terkebil-kebil si emak. haha

Anisa Anuar said...

blog aesya ada kat dalam post ni

http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/breaking-down-my-favourite-blog-october.html

enjoy it =)

faizfakhirin said...

errrr...adakah anaknya ikhlas @ membodek emak sbb nk ajak pergi shopping.

Aujinz said...

Haaa.. kalau aku masak kat rumah mak, aku suruh dia sendiri letak garam.. kalau ikut aku, garam secoet jer dah cukup, dia kata tak letak garam.. koh koh koh

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat