Sunday, October 28, 2012

dah besar pun nak main belon

Assalamualaikum wbt. hai korang. sihat? hoho moga sihat selalu. korang pernah tak pegi jalan2 sorang2. contohnya pegi shopping complex sesorang. shopping baju, barang seorang diri. gua penah woi. selalu. haha. rasa awkward gila jalan sesorang. macam orang gila pun ada. hahah, entah la. kalau nak beli barang, gua suka jalan dlm bilangan yg sedikit drpd jalan ramai2. senang nak buat keputusan. senang nak berjalan.


seronok gak jenjalan sorang. boleh lihat gelagat manusia yg pelbagai ragam. boleh usha2 lelaki hensem. boleh usha awek cute. boleh kacau anak orang pastu lari. boleh try2 mekap, perfume pastu tak beli. dan macam2 lagi lah.


sampai ada yang tanya...


macam macam perkara senanya yang boleh kita buat. gua penah tgk wayang sesorang. penah makan sesorang. gua tak kesah tu semua. rasanya takdelah malu sgt kot. 

tapi ada satu benda gua penah buat bila jalan2 sesorang kat shopping complex yang gua rasa AMAT MEMALUKAN. malulah. semua orang pandang gua dengan muka pelik. ibu2 bapak2, kanak2 semua pandang pelik. 


gua bebetul menyesal



gua mintak kat akak promoter Poh Kong satu belon. pastu jenjalan bawak belon.

=.='


gua menyesal. tak mau dah mintak belon lagi. yang tak puas hatinya, apesal akak poh kong tu bagi je belon tu kat gua??? huwaaaaaa


korang? suka jenjalan sesorang??

16 comments:

Nabila Roslan said...

haha .kelakar ar kak !nabila pon suka gk jalan sowang2 .cuz nabila ni jenis yang tak bape suka nak berckp .jadi, tak yah byk ckp .hehe :P

zuramira said...

haha sumpah lawak bab yg pgg belon tu..jln sesorang cool pe. :)

Anisa Anuar said...

saya pun suka belon...especially org bg kn...tambah2 suka

CekbOlat-bOlat said...

gua pun suka jalan sensorang . aman rasanya . kehkeh .

tapikan kenapa mesti belon poh kong ? itu yg bermain di benak otak bolat .

Lea Isnawi said...

suka gak jalan sorg2...senang xyah pk sal org lain
nak jalan lama2 pun xde org kisah

nur amalina athman said...

tak suka jalan sorang2.

KAMIHIDUP said...

Serious tiap minggu jalan sorang kat mall.

Miss A said...

haha, comel je awak pegang belon! :3

bw here, lama sangat tak bw!

Haris Khairuddin said...

akak tu mesti pikir, "kesian.. terencat gamaknye budak ni. dah besar panjang tapi otak masih cam bebudak." hohoho.. ;p

Aujinz said...

kah kah kah... kalau pompuan pelik laa kot jalan sengsorang.. aku memang tetiap masa jalan, tengok wayang, shopping sengsorang..

belon okeyh lagi.. aku pernah bawak kura kura beso jalan kat Mall sengsorang.. memang tebal gila muka XD

Syarafi[skyforce331] said...

suka jugak jalan2 sorang. :D

hafiz hafizol said...

mihmihmih.... x malu ke wei jalan-jalan pastu di tgn pegang belon..

♥ Nana BamBam ♥ said...

kakaka..sonok ye main belon tu?

comei dak tuh main belonn..hehe

deno said...

hahaha... deno suka jalan ngan mak... kdg2 org ingat budak sekolah ag... hampeh je

AMMAR YASIR said...

Dah boleh dh cari teman hidup tu. Asyik sensorang je

Anonymous said...

yg lg best mkn sorg2 kt meja paling besar d restoren dgn pnuh konfiden..
haha..lu pernah??

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat