Friday, June 1, 2012

Muka Macam Mak Orang

Assalamualaikum wbt.. korang pernah pergi ke majlis penyampaian hadiah? maksud aku, bukan sebagai pelajar tetapi sebagai jemputan. nak dijadikan cerita, aritu first time aku pergi majlis penyampaian hadiah di sekolah adik aku. memandangkan parents aku tak dapat hadir, jadi aku wakilkan mereka.

sememangnya duduk dikalangan jemputan perempuan yang penuh dengan makcik2.. jadi, nak dikatakan aku ni peramah orangnya.haha jadi aku sapalah makcik2 yang ade disebelah aku..



makcik ni pun peramah jugak. die tanya aku balik..

demmm. muka aku ni macam mak orang ke? penat aku pakai lawa2. siap pakai pashmina bunga bunga kau tau!

okay takpela. aku kasi can sama ini makcik. mungkin tersalah agaknya.

tetibe, datang sorang makcik lagi duduk kat sebelah kanan aku..dan dia bertanya..




okay. ini last time aku pegi majlis penyampaian hadiah atau majlis2 yang melibatkan ibubapa dan anak2! konpem pasni aku tak mau pegi lagi !! menyesal aku! dem dem..


nak je aku jawab, "Aah..datang tengok anak.. anak tiri.. saya bini nombor empat bapak dia.."



p/s : muka aku ni muka tua ke? muka macam mak orang ke? jangan jawab.

11 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

relax yee...adat laa tu...dh time faktor usia kot..hehe

Nurulee said...

Bukan muka tua tp matured. Hee =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/go-expend-money.html

yaya_flanella said...

tergugat la makcik2 tu tgk ada mak orang macam anak dara. tu sengaja tanya soalan selamat dulu. hehe

nurul diana said...

hahaha aku dah agk dahh msti akk cite psal ni , HAHAHA

AMMAR YASIR said...

Bhahaha.. Orang tua

ikaa sharin said...

chill kak chill . idea ckp yg akak bini ke 4 tu pun okay gak . hahaa :D

#hye tuan tanah , jemput singgah blog saya . ada gossip pasal 'myfirstime' :p

Rozuan Ismail said...

muka matang le tuh

Haris Khairuddin said...

ala, normal la.. dalam ramai2 tu xkan makcik2 tu nak expect kau ni kakak.

mana tau, kata la kau jawab camni, "ha'ah..tunggu anak." pastu makcik2 tu pon cakap, "eh..mudanya? apa rahsianya? guna safi rania ke??" huhu.. ;p

pipoq said...

terima aje la kenyataannya..huhuhuhu..

budakampung said...

haha perasan muda lagi ke?? kahkahkah

Aujinz said...

koh koh koh... bertabahlah cik Aesya.. hue hue hue

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat