Monday, April 9, 2012

TREND WISH BIRTHDAY DI FACEBOOK. MASIH RELEVAN?

Assalamualaikum wbt. perghh dah lama rasanya gua tak beri salam kat blog ni. wahaa. sihat semua? bagus. gua pun makin 'sihat' sekarang. :D

TREND WISH BIRTHDAY DI FACEBOOK. MASIH RELEVAN?
(mintak maap penggunan bahasa campur2)

semua orang ada tarikh lahir kan? kebanyakan orang tidak malu untuk pamer tarikh lahir mereka di laman sosial berbanding tahun lahir mereka. hoho tak mengaku tua letteww.. ada juga yang private kan tarikh lahir di laman sosial. kenapa? gua pun tak tau.. hahah.

makin lama makin tua macam gua ni, makin lupa tarikh lahir kawan2. harapkan facebook jela sbg alarm birthday kawan2. wish pun kat facebook je. takde pun nak calling2..

tapi bila wish kat facebook tu, berharap anda semua bawak2 la ikhlas.. wish la panjang2 sikit.. 

contohnya, "hepi besdayyy Aeril Zafrel!! sayang awak ketat2.. moga panjang umur murah rezeki! nanti saya belanja awak kek span okay!! hehehe"

errkkkkkk..??!  okay ni contoh je. contoh je.


pelik jugak zaman sekarang ni. ada yang wish pendek2 je. HB stand for Happy Birthday. alahai....





ada jugak yang masing2 nak lawan wish sape yang paling pendek!



hadoi..apela.. macam tak ikhlas tau..


jadi gua rasa, wish besday kat wall  facebook ni macam tak berapa feeling sangat. lebih bagus kalau kita wish melalui sms atau pun call. nampak official sikit. terasa dihargai besday girl/boy tu..


TAPI, SANGKAAN GUA MELESET APABILA....





ADA JUGAK ORG YANG SUKA DI-WISH KAT FACEBOOK BERBANDING SMS KAT PHONE..


HUWAAAAAAAAAA


korang ?? heee

10 comments:

NiaLidia. said...

hahahahahaah, tp betullah, wish phone tulis pepanjang lg awesome :D

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

haha. konos sangat yang HB tu!

Mila Ahmad said...

macam-macam la kan ?

yaya_flanella said...

haha. nak nampak retis lettew suruh ramai2 wish die kan fb. layankan jela aesya :p

Haris Khairuddin said...

ada.. kawan aku. lepas2 tu terus aku wish kat fb je. buat abis kredit je..

Cereal Guy said...

Hari ni birthday sepupu gua. Gua post just tanya kenapa ramai orang wish birthday kat wall dia. Gua pura pura tak tau walaupun realitinya gua memang malas nak amek tau.

Ah. gua FA, birthday sendiri pun sambut sorang2. api wish memang akan dapat laa daripada awek dan juga secret admire.

ok, semuanya aku tipu. Hahaha.

Birthday lu ke? Selamat seumur dengan gua. :)

AMMAR YASIR said...

HB Aesya

tomatokering :) said...

HAHAHAH kite tak kesah mana2 pom boleh.. tapi kalau takde peshbuk mmg susah nak igt beday member ~.~

Arol Mubin said...

Tak berkenan sangat dengan orang yang wish "HB". Susah sangat ke nak taip "Happy Birthday"? Atau mungkin dia tak reti mengeja. Haha! ;D

Eyka said...

kehkehkeh..klu wish dkat twitter boleh? :P

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat