Thursday, December 8, 2011

Blogger Copy Paste


kalau nak pinjam satu dua gambar, boleh jer, gua bagi. tapi kalau boleh credit la kat gua. kalau amek kat google ke, takpe, credit la kat google. tapi JANGAN BUAT MACAM KARYA/HARTA SENDIRI.

ade jugak blogger2 yang amek kat google image, diorang bagitau gua yang diorang amek. gua pun baca entri diorang.

memang silap gua pun tak letak watermark kat gambar doodle gua. sebab gua tak bajet pun akan ade orang nak curik. paling tak bleh blah, letak watermark diorang pulak.

so, sesape yg ternampak mcm gua punye lukisan kat blog2 yg buat mcm harta sendiri, roger2 gua ek.


nak curik tu tak kesa, tapi jangan sampai gua tau!


p/s : haaa tatot tak?

22 comments:

Pendamba Mawar said...

tatot..hehe.:P



ada jugak yang curi er

thaqibzaki said...

Lu kata gua ke? LOL! Gua tak curi. Gua plagiat idea lu je.


BAIK BOSS! Gua beritau lu kalau ada mana2 blogger rembat hasil karya lu.

RinsyaRyc said...

tau takpe .

aku ada buat cerpen n ade org copy, well, cool aje la . tpi sbnarnya .. harta org lain kan? takpe kod die suka... takpela.. *pujuk diri sendiri*

orkid said...

garang siot!

tp ok la tue..tue tandanya cartoon ko comey...

lain kali buat mcm cartoon aku..tak brapa comey.. takde sape nk amek.. hehe..

peace (^_^)y

ceritasekupang said...

tak boleh bla...terus letak watermark sendri...isk2...

Cik Bambam said...

kalau kat pic belog mesti ada blog rujukan..tp kalau kat google.. kekadang lupa nak buat rujukan.. hehehe

.::: Princess MOMOY :::. said...

adoi. kejam giler
dia plak letak wateermark sendiri
tapi itulah yang -ve sisi dunia blog ni
kita tak ada hak cipta so sesiapa sahaja boleh plagiat
cuma org yg terbabit rasa satu kepuasan ke punya blog sampah?
well... blog sampah tu bagi blog copy paste
fikir-fikir kan lah

miz rara v(",) said...

mar0h ben9 kak aesya ni.. huhu... sab02... ^^,

✿ pink velvet ✿ said...

gile kejam sape yg curik tu ... mcm dah takde idea lain

KAMIHIDUP said...

Untunglah ada yang copy paste entri. Hee.

ila said...

nak curik2..

eh da tbagitau plk.heee

ShahzCudin said...

heh..kantoi sudah..
jnji lps ni xcurik lg..

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

cian kau.

sha my heart said...

pernah juga mengalami perkara macam ni.. tapi biasanya tulisan (entri), copy paste je. ish, memang geram.

gambar kdg2 jumpa kat google tapi kdg2 mls/terlupa nak krdtkan ke google. hehe~

Miziey said...

Guwa selalu jer pkai gambar kt gugel. Kdng2 guwa crdt, kdng2 guwa lupa la plak. Heheh. Tp seigt guwa, guwa blom lg copy image dr blog aesya nih. Heheh. Nak copy ah.
Wakakakakakakakakakak.
xD

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

SINGGAH BLOGWALKING ..ADA CERPEN SEDIH DI BLOG ACU... ------> http://teyhasahaje.blogspot.com/2011/12/cerpen-monolog-jangan-lupa-namaku.html SANGAT2 MEMERLUKAN KOMEN AWAK YG MEMBINA ~ DTG TAW ..NANTY ACU DTG BALIK BLOG AWK..TENKS :)

Ik Hanif said...

AKU TAK BERSALAH..!!! *angkat dua belah tangan

Miss Dolce and Gabbana said...

Plagiat itu dah jadi macam perkara biasakan.Kadangkala sakit hati bila kita penat2 pergi perah otak nak design and create entri tu ada insan yang tak bertanggungjawab senang-senang nak ambil.At least creditlah kat kita.Rasa dihargai jugak bila ada entri yang kita buat tu ada yang udi nak share and baca.

Safwan Seth said...

baru plan nak copy paste, tatotnya tatotnya.

nabByla said...

takut, takut.. hehe.. :)

nice blog!

si ngokngek said...

weh taknak curik doodl aku nk curik gambar hang bole?hikhikhik<---ikhlas nih

Leods said...

lapor polis eh...haha

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat