Friday, November 11, 2011

hidup ini satu penipuan

Assalamualaikum wbt.. dari kecik sampai sekarang, kalau naik kereta, mesti mak gua suruh baca doa. mintak dijauhkan daripada kecelakaan. 

"baca doa.  mintak perjalanan lancar, selamat, senang nak dapat parking.."

dah sampai tempat dituju pun mak gua suruh baca doa. lagi2 kalau kat shopping complex. sebelum masuk, mak gua akan cakap, 

"baca doa. mintak dijauhkan daripada sebarang kemungkaran, pembaziran..."


dua2 ni memang dah biasa dengar.. semalam, gua dan adik gua bawak mak gua gi jenjalan. tapi kali ni ayat berbeza sikit daripada biasa...







T.T why?????

24 comments:

msredcheesecake said...

bagus tu ingatan untuk kita semua... thanks kat mak...

Si qusowt said...

kene beringat sebelum terkene.:)

✿ pink velvet ✿ said...

camne ke doanyer? :P

eelobor said...

sayangnya emak kepada anak2 memang tak boleh nak gambarkan dengan kata2. amat pelik bila ada kes pembuangan bayi / kanak2. dimanakah kasih sayang mereka yer?

Nyamuk Terbang said...

bgus la mak kau ^^

thaqibzaki said...

Serius mak lu adalah mak yang terbaik untuk dijadikan contoh. :)

Niena Pengembara Ilahi said...

mak tau ank dia bwk laju kot?

MawardiYunus said...

penipuan.huuuh

Farrah yong said...

best nya mak kau .

tapi , mak aku pun lebih kurang je .

baca doa hindari kena pukau . lagi hebakk

J.Syazwana said...

hahaha. mak kau cool doh. sempoi je :D

peep said...

aku kalo bwk kete ngan mak aku, lebih 90 je tros, "buat mende bwk kete laju2, nk g mne" :)

Anonymous said...

Dan tiadalah kehidupan dunia ini, selain dari permainan dan senda gurau belaka. Dan sungguh kampung akhirat itu lebih baik bagi orang-orang yang bertakwa. Maka tidakkah kamu mengerti? (surah Al An’aam ayat 32).

nurul diana said...

bce doa , bgusnyee :)

Ku Azhar said...

hehehe terbaekk! baca doa tau :)

Syakir Rahman said...

wow...jrg dgr org berdoa bile masuk shopping complex....x penah terpikir plak....gud2

Pendamba Mawar said...

ringkas tapi mendalam

fierul said...

terbaik la ... hehe

syAzAnA said...

hidup ni satu penipuan?

maksuddd? xpahammmm!



aaaaaaaaaaaaaaaa

Miss Dolce and Gabbana said...

bagus mak Aesya.Pergi mana-mana pun sentiasa didik anak ingat dengan Allah.Samalah dengan Puan mama kita.Tapi tak pernah dengar lagi part marilah kita berdoa kerana dunia ini penuh dengan penipuan.Nampak kelakar tapi itulah hakikat yang sebenar. :)

ShahzCudin said...

haha..unik la mak ko nih..

RinsyaRyc said...

kreatif la mak ko >.+

Rosalia said...

smela dgn mak sy :)

..cik gugu.. said...

mak saya x penah pesan cenggini sbb sy x drive lg ;)

Kodet said...

Saya bawak motor baca bismillah je... haha

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat