Thursday, October 27, 2011

Aku Yang Ajar ?

Assalamualaikum wbt... korang ada adik tak? gua ade berderet adik. lelaki ade, perempuan pun ade. bila kita jadi kakak ni, kite perlulah ajar sikit ilmu2 yang kita ada. yang baik maupun yang jahat.. muahaha...

nak dijadikan cerita, dalam family, adik gua yang form 3 pandai masak nasi. tak lembut sgt dan tak keras sangat. sedang2 elok je..mak gua pun selalu suruh die masak nasi. sbb die pandai masak nasi.

mak gua selalu puji adik gua, "pandai Aina masak nasi.."

adik gua jawab.... 


gua, "HAAAA??? MASA BILA AKU AJAR KO MASAK NASI?"

adik gua, "ade laa..ko yang ajar. ko ajar air sama tinggi dgn beras. ukur gune jari. cume lebihkan sikit"

gua, "KALAU AKU YG AJAR KO, APESAL AKU MASAK NASIK TAK BEST?? HAHAHAHHA"




baru-baru ni, gua balik rumah. mak gua kata, adik gua dah pandai masak sayur, tumis sayur..

adik gua kata,


gua, "HAAAAAA?? AKU YANG AJAR?"

adik gua, " yela..ko yang ajar aritu "

gua pun tak berapa sedar bile gua ajar. pelupa gila gua ni.. haha. papepun, hebat gak gua ajar adik gua. keh3.


korang? ajar ape? ajar main game? keh3

21 comments:

yaya|azura said...

Ajar pakai lipstik!
Miahahaha.

Eh. Waiseminit. Aku pun tak pakai lipstik, camne?

^_^

ShahzCudin said...

ajar teori kot..practikalnya si adik tu buat sendiri n sah2 die ade bakat dlm memasak...

amna said...

wah, kak aesya kak aesya kak aesya.. semuanya kakak yang ajar. so sweet, tgk adik appreciate kot kt kakak :)

saya cello191 said...

wah....akak mithali~~~

^^

mumble bubble said...

puyyoo. ecah pandai masak.
ary tu aku dah rasa cucur ikan bilis yang ecah masak. uiihh~ sedap!

cha zainol said...

dik aku semua pon aku ajar. haissh. kalau yang baek rase lah kembang sikit. kalau yang tak baik aku rase nak penyet je muka dia.

RinsyaRyc said...

<---adek yang ajar masak.. = ="

Chachos Cheezy Wedges said...

hahahaha... ajar cari duit boleh x?? kah2!!

Ku Azhar said...

hehehe bagusnye..smua dia ajar :p

Ezzattie said...

takde adek.jadi taktau nak ajar sape. :')

Nyamuk Terbang said...

aku xder adk
okbai

Nurul Syafareena Bte Ja'afar said...

ajar lepak lepak :)) ngeeee..

Aesya Zealous said...

yaya zura : ahhaha jgn lipstik jd cam badut sudah..hahaha

shahzcudin : ahkak die lg tererrr..wahaha

amna : hehehehe bolehlaa

cello : biase je. :P

mumble bubble : sedap kan!! hehehe

cha zainol : haha biasa ar tuh. sama la kite

rinsyaryc : hahah terbalik pulakk

chachos ; senang je..curi je la duit ko..hahaa

ku azhar : hehe :)

ezzatie : ajar la jiran sebelah rumah. hehe takpun sedara

nyamuk : anak last ke? anak manja ni..haha

syafareena :haha ajar jugak tuh..haha

ayiel said...

ajar cene nak g0dek2 enset abang aku bley dterima x???hehe

Zulfikar Hazri said...

kalau aku jadi adik kau.. aku nak mintak kau ajar pakai shawls boleh tak?

nak gaya hana tajima tau!

Penyu said...

gua ajar bawak keta. tapi kena gua selalu eksiden? adik gua tak? jahanam keta gua. hooooooo

Aesya Zealous said...

ayiel : haha pon boleyhh

zulfikar : boleh jer..tapi hodoh la..aku xreti style hana tajima nih.haha

penyu : ko yg jahanam kan kete sendiri.muahaha

J.Syazwana said...

gila hebat kau :P

nub said...

aku ajaq depa gumana nak cari marka yang baguih,

hahahaaa

Anis Adila Aris said...

ceh..ceh..merendah diri lak ... mesti sis masak pun sedap kan :)

Pendamba Mawar said...

mesti duk kat tepi adik, eh itu sikit lagi air tu, ha ok da cukup..haha kira ajar la tu

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat