Wednesday, October 26, 2011

Gambar hodoh tak payah la suruh aku LIKE..

Hai korang. hari ni gua nak cecite sikit pasal fungsi LIKE di facebook. button LIKE di facebook kita boleh klik untuk meyatakan bahawa kita suka, berkenan, setuju dan lain2 tentang statement tersebut. kat gambar pun kita boleh like. gambar yang menarik, cantik sudah tentu ramai yang like. malas pepanjang, korang sendiri tahu fungsi button ini kan??

dunia makin maju. masuk pertandingan fotografi, dengan hanya bilangan LIKE terbanyak pun boleh menang. nak dapatkan LIKE yang banyak, mulalah minta pertolongan drpd kawan2 di facebook.

gua ni BAIK HATI sikit. yang mana mintak tolong tu, gua tolong. tapi kalau macam ni, gua susah sikit ikhlas nak tolong....
punya la gua letak gambar gua yang cun-melecun-tahap-kebabom sebagai DP kat facebook, boleh pulak dia panggil gua BRO!! BRO beb! BRO! woii, ini aweksss laa!! panggil gua bro lak! siku kang!


kalau mintak tolong macam ni..gua boleh consider lagi..laju je gua tolong. itupun kalau free dan bila internet laju la kan..
lagi satu, please lahhh..kalau nak mintak orang tolong tu, tolongla letak gambar yang senonoh sikit. ini gambar pun buruk, hodoh, memang aku klik LIKE dengan terpaksa jelaa...takpun kesian..


tapi yang paling tak aci bila gambar tak cantik pun tapi beriban orang LIKE. sebab, orang pemes. sakit hati aku. dunia tak adil! semua kaki ampu. padahal, ramai je contestant lain gambar gempak2..




dan lagi satu..aku lebih suka kalau ayat camni disertakan sekali....
YES!! 


korang amacam? :P





24 comments:

Nalisa Syahira said...

tapi yang paling tak aci bila gambar tak cantik pun tapi beriban orang LIKE. sebab, orang pemes. sakit hati aku. dunia tak adil! semua kaki ampu. padahal, ramai je contestant lain gambar gempak2..

best pula ayat ni . haha .

Pendamba Mawar said...

hai kekasih, jom like pi saya..

*like tak?

hahaa
rilex bro.wakaka..:P
sabor je la Aesya

RinsyaRyc said...

bnyak kali kena.. hihihi

Alya Esprézzo™ said...

aku paling menyampah contest yg pakai LIKE LIKE niee..menyusahkan org! :P

Amira Anorah said...

yg tak boleh blah sekali, ade sekali tu..orang PM kite kat FB, soh like gmbr dia..igt ke friend kite..padahal tak pon... DAH LA GAMBAR MEREPEK.. memang harammm la aku nak like kannn..haha

chemija said...

thats normal :)

Azzah said...

selalunya buat derk je bila orang suruh like..:)jahat kan?

Bella Bell said...

mohon like... hehe ^^

Faz Abas said...

cute je posting ni...i like!

jemput singgah blog www.kisah-dan-kasih.blogspot.com

Anis Adila Aris said...

dah serik masuk contest yang perlukan like nie...buat malu muka nak suh orang like gambar kite...
lagi satu, sangat tak aci, yg ada 40, 50 akaun fb tu senang la mng, like gmbar sendiri...aigooo

Nyamuk Terbang said...

blmbk aku dpt
tpi buat xreti ja
haha

Siti Safiyyah said...

nak cakap macam ni gak tapi tak sampai hati.. kehkeh

Arol Mubin said...

Betul tue! Kadang-kadang gambar entah apa-apa, langsung tak fotogenik tapi menang. Sebab friends Facebook dan followers blog dia beribu-riban. Arol memang tak layan contest like2 nie. Tapi kalau kawan minta tolong like, Arol like jelah. Sedekah! :D

Cik Yuyun Nadira said...

annoying kan mcm tu ? haha

ayiel said...

haha kene ikut org tu jgak
kalau ayat mintak tlg dia mmg mcm hareeeemmm
aku just said,pic tak cantik so aku takmau like!

Ezzattie said...

betul tu..padahal tadi ezzat baru kena paksa like. gambar? ermmm malas nak cakap lah.

mula2 mmg baik hati nak gi like. dgn semangatnye klik link yg org tu kasi.
aleh2 kena add page penganjur tu dulu. memang taklah. banyak lg kerja kena buat.hahaha kalau like kang, tak ikhlas buat ape.

lagi satu, ezzat pgg kata2 orang. kalau kita like pic org yang freehair, berdosa. seolah2 menggalakkan lagi dia supaya tak pakai tudung.so, ezzat takkan like lah even kawan sendiri. haha

Penyu said...

silako betul. hahaha. malas nak like. kecuali awek2. lalala

Mila Ahmad said...

jgn terpaksa untuk like xelokkan mcm hipokrit lak...

AlongUsop said...

ala.. die mempraktikkan segala kemahuan ntuk mendapatkan like.. bia le die..

cik aesya jealous ke? :P

sesegar said...

Aku tak kisah pun,orang nak suruh klik like ke apa ke,hodoh ke buruk ke. consider, org macam macam perangai je sudah. PEACE :D

pipoq said...

aku tak tau la nak kata apa bro..sebab aku ni bro, guna fb tu aku main game je bro..jadi kalo orang mintak aku 'like' ape ape memang aku kadang kadang tu terlupa je bro..

Rosalia said...

hahha.kalau sy tgk la. kalau tak rajin trs tekan X je kt chat tu.hahah jht tak

amna said...

sabar jela kalo contest2 minta LIKE tu :(

MiMiEy :) said...

likelikelike.

aku paling bengang bile tetibe org yg x pernah tegur kita tetibe "tolong like gambar ni" time tu mmg rasa nak SHIT KAU. hahaha

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat