Sunday, September 4, 2011

Salah ke berbaju kurung, bertudung bawal?

" Ape barang gi shopping complex pakai baju kurung.. ana raffali la konon.."

Assalamualaikum wbt.. pernah dengar ayat kat atas ni? tak pernah? takpe2, gua pernah dengar dengan telinga gua sendiri. sejak dua tiga menjak ni kan, gua lebih selesa berbaju kurung ketika keluar ke shopping complex berdekatan.

pada asalnya, memang suka pakai seluar jeans dan juga t-shirt. sampai mak gua pun kate,

" inilah yang dinamakan berpakaian tapi telanjang"

"haaa?"

"Adapun makna sabda Nabi SAW, "Berpakaian tapi telanjang," yakni wanita-wanita tersebut memakai pakaian, akan tetapi pakaian mereka tidak tertutup rapat (menutup seluruh tubuhnya atau auratnya)"

"ohh..hehehehhe"


haaaa sentap kannnnn?? haha!

berbalik kepada misi sebenar. ya, selesa berbaju kurung. senang. tak payah risau baju terangkat ke, seluar londeh ke ape ke..kan?kan?

gua pernah tengok wayang pakai baju kurung tau.. sekali tgk cite mat salleh ade scene cium. dem. memalukan.



gua bersama adik gua berjalan2, tgk wyg, mkn pizza sebelum beliau fly. wuhuuu.. lama la lagi nak bertemu.. kita ym-ing, skype-ing okay? (grrr..apesal gua separuh je? ahh lantak ah)




" Ape barang pakai tudung bawal? Kuno la ! "




haaa..pernah dengar ayat macam ni pulak? tak pernah? jangan risau. gua pernah. wakakaka.. seriously bile dengar rasa cam nak debik2 jer. whats wrong with you woman?! hey you. dulu sebelum you pakai shawl pun you pakai tudung bawal jugak kan? so what?

tak kesa lah tudung bawal ke, ikan pari ke, shawl ke, pashmina ke, yang penting menutup aurat kan. tutup apa yang perlu. lagi bagus tudung labuh bidang 60. haaa, solehah gitu...

bukan tak cantik pun kalau pakai tudung bawal. cantik ape.. macam ni..




okbai ! larikkkk~





28 comments:

Muslimah Optimis said...

heheheh.. MO pon keluar selalu akai baju kurung je.. gi main bowling pon pakai baju kurung..selamba dah kalo keuar g KLCC or mid pakai baju kurung.. xpenah lagi la kena tegor..hehe.. selesa pakai baju kurung

atiqsalleh said...

hihi.. aku pun pernah tgk wayang pakai baju kurung.. selesa pe pakai baju kurung jalan2

Ibtisam Najmi said...

saya pernah terima komen positif dan negatif :)
positif drpd kaum Adam...
negatif drpd kaum Hawa..pelik kan?
pernah ada orang kata 'baru balik masjid agaknya' semata-mata kerana bawa tafsir di tgn.whats wrong with them...Al-Quran tu kan ayat cinta drpd Allah.kann?
chillex jela... :)

C I K . F Y Z A said...

aik? kena tegur ke???

cik fyza selalu buat mcm tu tak pernah la lagi kena tegur2.. pndang atas bawah pernah la.. tapi itu perkara biasa sebab orang suka ikut trend.. mana tau nanti trend pakai baju kurung ngan tudung bawal je, maunya org2 yg kutuk tu terikut2 cara ni pulak..

islam kan awalnya datang secara dagang, akhirnya pun akan secara dagang. untunglah orang-orang yang minoriti tu.. may you, me and others are the minorities. AMIN

Umie Artoqiemie said...

aku rasa tudung bawal tu lebih senang la nak pakai kan?.. simple tapi cantik.. kau nak larik mana? aku nak larik jugak lah..

kim heeruul said...

seriously gua lebih suka girl yg bertudung bawal..comel mcm heliza af..hehe..btw,bila nk satu kan adk lu dgn gua..hehe

cik syuhada said...

alahai..pakai tudung bawal lg comel dr pakai shawl..terbelit2 sane sini..lagi selesa kan?

syAzAnA said...

bawal rocksss!

haha.

yelah kak aesya. yang last tuh mmg cantik. kikikiki

saya cello191 said...

tak larat nak ikut trend tudung..
setia dgn bawal ja~~

Razil Tahir said...

comel la org pakai tudung bawal!!
baju kurung pun comel!!
I'm a huge fan.. heheh

syazrinakuya said...

kekeke, time praktikal aku g jusco tu pakai baju kurung.
taim sekolah menengah, g outing pakai baju kurung.

er, actually tudung bawal @ triangle @ tiga segi tuh lagi manis. sebab shawl tu kadang2 macam2 gaya sampai kena perli orang.kehkeh.

nur aisya humaira said...

ayu ape pakai bju kurung..sweet gitu kan..:)

AesyaZealous said...

@Umie Artoqiemie haha tak payah lari..aku sorang jaaa...

@C I K . F Y Z A betul2.. nnt jd trend lak..yeahh.. aminnn :)

@Ibtisam Najmi huyooo ade yg kate cmtu? ish3 xbaik tol

@atiqsalleh kan kan..

@Muslimah Optimis kan..selesa kan MO..

AesyaZealous said...

@Razil Tahir wahwahwahhhhhh

@saya cello191 hehe setia lg better..

@syAzAnA haha ko jgn puji aku selalu. kembang nnt..hahaha

@cik syuhada betul2..hehe

@kim heeruul haha kene amik hati kakak die dulu..wakaka

Deeyaudeen Sabri said...

hoho.. ekceli, wanita pilihan aku wajib pakai tudung bawal.. shawl shawl ni xnak ! hahaha..

okbai !

*angiN hilang tanpa hUjan* said...

tak salah pon..tudung bawal sweet apew..mia tak pakai tudung bawal sbb tak reti nak bentuk tudung tue je..klu tau..sure bawal first..

Nafisah Ruslan said...

teriningn nak kumpul baju kurung banyak2 and tukar style terus. pakai bju jurung je. sempoi ape. dah la sopan :)

Azura said...

eh2 zura pon suke pakai tudung bawal tau.. tudung bawal dr dolu smpai sekarang harga maintain.. n plus tudung bawal lg selesa :) hehe x salah pun pakai :)

Ateeka Amer said...

Kat Bukit Tinggi? Adik ko ke tuh? Aku rasa cam pernah nampak.

KAMIHIDUP said...

KAMI kembali, hiyargh! Selamat hari raya, maaf zahir dan batin dari KAMI. :)

aanie said...

ada gak ek yg sound2 camtu....sukati kita la kan nak pakai ikut keselesaan kita....

Fathiah Hamim said...

haha ikan pari pun bolehh.

fa said...

ERGH..IGNORE JE ORG CMTU..KONON DIA IKUT TREND LA TU..MCM ORG KISAH

ezzaty said...

hee..setuju! xgeti nak pakai tudung lain selain tudung bawal! haha

fa-rho-ha-alif-nun said...

Kalau aesya turunkan sikit lagi tudung bawal tu menutup bahagian dada sikit tuuu lagi cunnn! baekk punyaaaaa hehehe. slow2 ekk.

Nyamuk Terbang said...

aku pnh g main boling pkai bju kurung
buat xreti ja org tgk

haniekunie said...

tak kisah pun tudung pape

haniekunie said...

@Nyamuk Terbang

aha betul.. lepas kenduri p main bowling

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat