Monday, August 15, 2011

Kenapa buka banyak akaun FB? poyo gila.


Assalamualaikum wbt..haaaaa..jangan panas-panas okehhh......sebab ape? sebab gua pun ade akaun fb lebih drpd satu... semalam gua blogwalking kat satu blog ni..lupe la pulak url blog die..die ade post entri pasal bukak akaun fb yang banyak..gua pun baca komen2 kat post tu..hamboii..sesedap rasa ikan parang korang mengata2 ye... tapi gua lepak je komen gak kat entri sebab gua bukak dua akaun untuk kebaikan korang jugak..korang boleh berkenalan dgn gua..waakakakaka

bagi pemilik blog tu, jgn marah i tau..ni pendapat i jer :P


kat malaysia ni kan ramai blogger..berpuluh2 ribu kot atau lebih..gua ingat gua nak add semua orang kat fb..hakhak! mane cukup kalau nak add semua tp ade satu akaun je..kan? ke gua silap?


haaa.ini gua la..gua kan PENYEGAN orangnyaa...tak percaya?? bace ENTRI ni...jadi dgn fb lagi satu, gua bebas ping ping memenuhkan wall orang dan juga group blogger..pdn muke...


ni pun merupakan satu sebab.. nama gua kt alam maya ni Aesya Zealous.. kang fb gua letak nama betul gua, konpem orang tak kenal... kesian kat gua nak add orang tp orang tak nak approve..(buat muka sedih)

gua ni kepala tak betul sikit..gua suke post yang mengarut2.. gua takleh nak post kat fb personal gua..gua ramai kawan2,sedara mara, cikgu2,kenalan baru yang sopan santun berakhlak mulia..semuanya jaga mulut dan tingkah laku..

gua pernah post kat fb gua cmni...

gua : " sape nak ikut aku "
member lelaki : "gi mane?"
gua : "gi jamban. hahaha"
member lelaki : " bersopanlah sikit percakapan itu..sesungguhnya wanita itu blablablabla"

haaaa...tak best la camtu kannnn... tersentap hati mak nok...

kalau tak pun gua post camni..

gua : "love like this"
sepupu 1 : "ehh ade pape yg akak tak tau kerr?"
sepupu 2 : " wahhh, bau nasi minyak dah nii"

hailohhhhhhh.....=.='


berderet-deret kau orang invite gua kan...gua join je..gua tak kesah...kate group utk blogger..gua terima ape yg korang bagi... pasal invite event pun gua tak kesa...kalau gua taknak, gua klik NOT ATTENDING..haaaaa ape susah...tak patah pun jari.. nak cari gaduh dgn gua kt fb pun gua tak kesah.. haha


so, adakah ini dinamakan retissss? ade byk akaun bajet retisss?

gua penah jumpe orang yang ade 4 akaun fb..setahu gua ade 4 la..taktau la ade lebih ke tak kan.. die ade 4 akaun sebab ade 4 boifren..haaaaa ko mampuu?????? die nak berselindung tp terkantoi dgn bf die sendiri.. gua ade dua akaun fb tapi satu boipren pun takde!! cissss!!! (okey, perlu ke gua highlight?? wahahaha)

ini bukan retisss. ini menggatal namenye... wakakaka..


so, sesape yg nak add gua kat fb, boleh lah add..wakakaka FB AESYA ZEALOUS.. bolehlah kita beramah mesra gituuu~~


p/s : ini alasan gua kenapa gua bukak 2 fb... tak tau la pulak orang lain kannn :)

37 comments:

adrinaqamarina said...

tapi kadang3 susah jugak nak organized dua dua akaun tu~


last sekali amek keputusan, deactivate satu~ hehe.


tapi kebanyakan orang, macam tu jugak sebab sebab dye~

Alya Esprézzo™ said...

wakakakakaka..same laaaaaaa ngn aku! kang bila kita ping entri kat fb personal, yg friendlist kita mulaa la bising..

"weyh sekali cukup laa..semak home aku" <-- ayat nie buat aku sentap weii! sobb sobb terus aku buat akaun lagi satu dan KHAS UNTUK BLOGGER, sape yg bukan blogger tu nasib ko laa kan? dah terang2 aku tulis info dekat situ..haha

saya cello191 said...

byk betol reasonnya..
tapi,who care..account kita kan..

^____^

Alip Apai said...

knp blogger tu marah?

mcm la kalo de dua tiga fb kacau dia..

pelik2..

May Maisarah said...

Adehhh...lawak betul....ape2 pon tu seme hak individu la kan nak bukak akaun byk mane pon..yg pnting x salahgunakan mende tuh..=))

Tengku Nizam said...

hahaa, terbaik entri ni saye pun ade 3acc gak, hahaha, tapi awek tetap sorang je ekk. heheehe..

nur amalina athman said...

#2..like..:))

Muslimah Optimis said...

setuju sangat.. MO pon baru je buat acc Fb satu lagi khas untuk blogger je..hehe..segan jugak nak ping merata2 di Fb personal..:)

Si Gadis Semasa said...

huuuuuu . tak larat lah nk control fb bnyk2 . satu pun tk terjaga .

Iffah Afeefah said...

2, 4, 5

tu setuju sgt

br je wt acc br

spe y dengki tu? grrr

fatin syahirah :) said...

haha. gua pun ada dua akaun tapi boipren habukk pun tadak. HAHA. sobs.

~~lOla_laLa said...

hahaha..tergelak3 jap b4 tdo bce entry nih..aduhai..gua pon ade 2 fb gak..:)

EMOdisaster said...

perghh..memang terbaik la...alasan yg munasabah..betul2..x semestinya bnyk fb org leh suke suki nak label kite macam artis la..ape la..blablabla...kite ade alasan tersendiri ye dok..?huhuhu..

DAUSPOZI said...

Assalamualaikum kak.. honestly daus ada 3 Akaun,

1. Untuk family/kawan2/blogger yang rapat dengan daus.

2. Untuk rakan blogger yang daus baru kenal, bila dh rapat, otomatik daus add dia ke akaun 1. LOL!

3. Untuk ping blog...

So tak rasa retis pun kalau ada acc fb banyak nih.. Rileks ler, benda percuma kan.. hehe

Daus pernah kena kondem, "watpe la acc banyak, mengalahkan artis je.. create je fan page, senang keje"

Daus jawab, "Mark tak suruh bayar pun kalau nak create fb banyak2, lagi satu, saya sign up sendiri, bukan suruh awak pun sign up.."

P/s: Terlebih sudaa komen.. #Okbai
Assalamualaikum..

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

rasa nak buat dua akaun gak..hik3

Chachos Cheezy Wedges said...

bnyk gle group blog?? hahaha.. boleh susun ke group2 tuh??

fiq. said...

betul2, gua pon ade second akaun fb,,rase bebas, tapi xde lah untuk keburukan kan,,same to you, penyegan =]

Noorul Amera Adnan said...

setuju sesangat la. hihi lama dah fikir nak wt acc baru. tp xtau nk wt heeee :P

~Kirin Selama Perak~ said...

gua siap ada acc pompuan tau.
euuww~

JiwaMusik™ said...

HAHA...
#retis gilaaa..
untunglaa byk fren kan..
wakaka...

aq pon penah cadang nk wat 2nd acc..
tp mcm malas lak..
:P

kaizen said...

aku pon rase nk buat 2nd akaun kalo ramai sgt blogger yg add.. yela asek notificaton berjejal2.. x ke gler macam tu??

*emel aku penuh dr group blogger n subscribe komen setipa blog yg aku pegi jer... nk delete satu2 penat wooo

waeda alias said...

HAHAHA. TAO XPE. SKNG ASE NYESAL LAK APPROVE SEDARA MARA. KAN DH TAO PRAGAI AKU CMNE. BOSAN. NAK REMOVE XSAMPAI HATI. NAK WAT DUA ACC FB XLARAT. HUA3

yaya|azura said...

Haaa... samalah kita segan gile kalau blog ada sedara mara yang baca sampai kena tutup blog lama sebab entry memang sengal penuh keangauan .. hahaha.. Papepun, steadylah Aesya. Kita kawan ngan abg kamu pun tu blog juga! We support each other okeh. :D

the garang said...

gua ada satu je acc fb, tak retis kan :D

sara zainol said...

buka akaun fb byk byk? umm semua tu ikiut pd mood seseorg.. ad yg suka n ad yg x.. kn? tp xkisah la.. asalkan dia bahagia.. :)

~1 akaun fb pon awok x terlawan.. haha ~

anismelon said...

nak wat pe fb bnyk bnyk..yg satu pon tak terjage..weeee

b a m b a m ' s said...

ada satu jek..heheheh..
then 1 fanpage utk belog..huhuhu

kim heeruul said...

gua pon ada dua acc.tp acc yg ke 2 tu dah lama tak on.malas

Cik Tyee said...

taw takpeeeee yunk... yg mengate tuh jeles lew sebab depa tak pemes cam kekiteee... wakakakakakakakkaa.....

atiqsalleh said...

amal bohong.. die ada 2 sebab hari tue acc die yg betul tak leh bukak.. haha..

aku pun ada dua.. reson kita same je.. huhuhu

ghab van hal said...

aku pun ada 2 fb. malu nak bgtau orang blog aku..=_="

Nyamuk Terbang said...

aku ad dua
sbb pakcik fb suka block aku nya akaun yg lama

muhamadsufian89 said...

ada 1 je. tak mampu nak buat dua. aku orang biasa je tak ramai pun kawan blogger. huhu

Yana Nanako said...

@the garang
nampak sangat bohong.. bukan ade 2 je atiq.. lebih dari duaaaa.. 5 ke 6 entah..

p/s : saya ade dua fb jugak :)

Saiazuan said...

huhu sama2 alasan.. sbb blogging je wat 2nd acc.. huhu mulut orng, susah nk kawal

tomatokering :) said...

ade 7 acc . errr ><

Fathiah Hamim said...

fa ada dua akaun jugak. satu untuk bloggers. heh

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat