Thursday, July 28, 2011

takkan gua nak letak tajuk entri, GONAD ?

Assalamualaikum wbt.. tinggal beberapa hari saja lagi gua akan menamatkan zaman bujang latihan praktikal di ppukm. minggu ni ada pameran keselamatan dan kesihatan. gua dan student praktikal yang lain bergilir2 jaga booth.. jabatan gua mempamerkan barang2 keselamatan yang ada di jabatan. pelbagai jenis alat perlindungan yang terdapat di jabatan radiologi. antara yang femes ialah gonad shield. pelindung gonad lelaki dan perempuan. fungsi : utk mengelakkan radiasi terkena ke bahagian sulit. wahaaaaa..

gua memang suka lah kalau nak explain pasal blok plumbum ke, skirt, vest plumbum ke, tapi yang paling taknak dan paling tak harap kalau pelawat yang datang tanya pasal gonad shield.

"ini apa? "

"macam mana nak pakai?"

"kenapa pakai ni?"

"how to wear this?"

gua dengan gaya macho pun jawablah dengan jujur..

" just wrap it and button up"

nak tahu gonad shield camne? haaa..macam ni..

ni pelindung gonad lelaki..

ehh..ade dua..harharhar (gelak jahat)



yang ni utk bahagian ehem.


yang ni pulak utk bahagian ehem.


haaa.. pernah tengok tak semua benda ni? kat hospital boleh la.. gua dan member gua taknak pegang shield ni..wahaha kalau nak pegang kitorang pakai sarung tangan plumbum..wakakaka.. nasib baik takde guest yang suruh buat demo. kahkah.. yelaaa yelaaa gua tunjuk gonad shield utk perempuan pulakk..tak aci la lelaki je kan...

tadaaaa...

tak payah balut2..letak saja..hahahahahaha.....


gua menang main game cybersafe dan ujian IQ..

dapat bola.. boleh exercise tangan.. ekekkekeke



itu saja.. okbai..


p/s: utk keterangan lanjut pasal gonad shield, jangan tanya gua..hahaha gua segan. lalala.

19 comments:

kim heeruul said...

1st time gua kenal bnde nie..kah kah kah

ciknabil-a said...

apa benda tue?? hahaha!

nur amalina athman said...

menda apa tuu??haha..

baru tahu..:)

Wanie Affandi said...

tak dapat bayangkan macam mana nak pakai...

Gee said...

ecah..amende tuh?? hikhik

kaizen said...

cer terangkn ape tujuan menatang nih....

RasyidHamid said...

guano gonad tuh???

forever love said...

haha... pe kata ko buat entry khas.. mesti ramai search.. haha

EYFAalias said...

apa ke menda tu? utk apa? pelik je. hahaa

FasiHaH SupiaN said...

hahaha tak tahu sila lah google ye...

SyazwanSarawak said...

*.*
teruja gila dengar perkataan 'gonad'

harharhar

amir aizat said...

ohh benda ni ke, baru tahu jugak

Mila Ahmad said...

masih blur apekah itu huhu...

msredcheesecake said...

ada benda cengini...hheee....cam kelaka pon ade...malu pon ada....

fadhdeela said...

hahahaha 1st time tgk! kalo sy g booth kamu leh wat demo x??hihihi :P

muhamadsufian89 said...

ooo. baru tau ada benda camni. selamat lah benda tu dan dilindungi. haha

saya bukan tomato said...

hahahah ! menda apakah itu ?? >..<''

Nyamuk Terbang said...

asal yg laki ad dua??
ok bye :)

Anonymous said...

haha benda alah ni tak pakai dah.. just in theory ja ad.. dlm praktikal , dwang pkai jenis clip kat pnggang ja , tak de sangkut2 atau selit2.. :)

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat