Sunday, July 3, 2011

Sedap Cakap Sedap !

assalamualaikum wbt.. kadang kadang kita tak pasti masakan kite sendiri sedap atau tidak. jadi, dengan cara suruh orang rasa baru boleh tau sedap atau tak. gua kalau masak mesti suruh adik2 gua rasa. sbb kadang2 gua rasa masin, padahal hampeh takde rase! HAhaha!!

gua rasa gua masak sedap, tapi adik gua selalu deny. die jeles dgn tahap kehebatan gua dalam bidang masakan ini. haha! contohnya macam ni..

sedih gua. gua memang selalu kena kritikan hebat drpd adik gua. lagi2 yang perempuan. adik, lu jangan macam macam dgn gua. kang gua bakar blog lu kang! hahahaa!!

jadi, gua ada TAKTIK BARU untuk TAHU APA RUPA MASAKAN GUA. sedap atau tidak.






aci tak taktik aku?? hahaha!!



p/s : slmt pengantin baru buat Noh Hujan dan Tomok. (mcm la diorang baca blog aku.haha!)

30 comments:

mira bia said...

hehe. sy pun buat cmtu gak tipu kata mak yg masak.. hehe

syAzAnA said...

taktik anda berjayaa!

yeahhhh!

Ronda-ronda KL Part 1

forever love said...

semata-mata nk dipuji.. sampai menipu.. haha

nur afiqah hani said...

haha comel!

imaza93 said...

haha :D taktik yang baguss !

Pendamba Mawar said...

smart gila taktik.hahaha

muhamadsufian89 said...

tak kisah pun sapa2 yg masak tetap cakap sedap. sebab orang dah susah2 tolong masakkan kita kenalah hargai kan. hehe

yaya_flanella said...

hihi. leh pakai gak taktik. ni. hee.. dah tuka dah blog ni? comell. siang tadi tgk lain. bunga2. hee

einz miszmessy said...

mind twisted!great!

Ahmad Haziq Azlan said...

bila saya masak....kakak mesti tanya, beli ke ni????
macam sedap je kan....

Cikya said...

kadang yang jujur tu penting.tapi harus menipu kalau adik jenis suka mengutuk..
hahaha
selamat memasak..!

Bella Bell said...

hahhahahhaa.. aku nak buat cam tu juga la nanti.. aci tak? :D



^^

Da LovaC said...

adik buli kakak.kakak buli adik..ha..kena sangat la tu..hahaha

Ku Azhar said...

comel seh adik beradik nie! :D

pipoq said...

aku kalo masak aku tak tanya sedap ke tak masakan aku tu..selalu aku tanya "cukup ke tak ?"..

hehehe..

ghab van hal said...

happy family...

nelly said...

nelly selalu gak kena tipu dengan adik nelly .hahaha

RedVixen said...

abah aku pun diskriminasi gak... kalau aku masak dia kata sedap...
kalau kakak aku masak dia kata tak sedap... hahaha
nasib2...

nub said...

aesya zealous sedap x??


"tak!"

kehkeh

Wanie said...

haha..betul ke sedap dik oi?
die saje je tu..
die ingat mak masak kena la puji sedap..
ooppss :)

Sarah Mohd Saleh said...

hahahha..klaka giler tktik u..plus ur doodle st cute...nk wat doodle tp xreti.wuwuwu

Siti Nadzirah Zakariah said...

haha. betul lah. tapi, taktik tu nad guna bila bagi akak rasa. kalau bagi adek dorang cakap x sedap memang kena belasah lah. haha.

yad'z said...

hahhaha.. selalu jek guna trick tu nak suruh abg puji kite.. hhehe

AesyaZealous said...

@forever love hahaha biase la tiq..

@mira bia
yeahhh same la kite
@syAzAnAhahaha yes berjaya!


@nur afiqah hanithnks

@imaza93haha kan..jom tiru! haha

@Pendamba Mawarbiase..haha

AesyaZealous said...

@einz miszmessy yeahhh

@muhamadsufian89hehe betul jugak.. tp adik kite kejam..die kate xsedap..hahaha

@yaya_flanellaaah..tukar dah..tak hensem la yg siang td punye..hik3

AesyaZealous said...

@Cikya heehhe betul!! thanks

@Ahmad Haziq Azlansure ke sedap?? hahah

AesyaZealous said...

@pipoqsedap la tu ea...hehe

@Bella Bell haha aci je

AesyaZealous said...

@Siti Nadzirah Zakariah belasah je..ahahha

atiqah~ said...

hahaha..oyeah ! berjayaa..haha..^^~

haikalblank said...

untuk lelaki macam aku, semua sedap aje janji aku tak perlu masak. HAHA

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat