Monday, August 1, 2011

bukan sengaja tak nak puasa

Assalamualaikum wbt.. dah masuk 1 Ramadhan pun.. selamat berpuasa semua! selamat bersahur! selamat berpuasa penuh! kekeke walaupun gua tau girl2 yang subur macam gua ni mesti akan ade cuti puasa beberapa hari..kekekeke..

gua ingat lagi masa awal2 gua baligh dulu. bila time puasa, memang tak tahan nak makan sangat. yela kan. balik sekolah penat. makan biskut sekeping pun jadi la kan. nak dijadikan cerita, satu hari, gua makan biskut bawah bantal. gua nyorok2 makan biskut disebalik bantal. tetibe, kantoi dengan adik lelaki gua lak !!

die sangat pelik sebab die kecik pun parents gua suruh puasa tapi gua yang dah besar tak puasa pulak. so, gua explain kat die camni...

masa kecik2 bolehlah kite explain then die terus ya kan aje. tapi bila die dah besar sikit, die kaki ejek kalau gua takleh puasa. ceh.
tapi sekarang, die dah besar. die dah faham kenapa perempuan takleh puasa. nak ejek pun malu kot. ngeeeee..



korang? ade org ejek xpuasa tak??



p/s : sori la kalau korang tengok lukisan aku macam tak ikhlas je..hahaha

28 comments:

J.Syazwana said...

selamat berpose beb.
aku dulu kalau tak boleh pose bapak aku suke paksa aku makan. hahaha

Orenzsusu said...

ahaaa... aku ada tips pempuan yang nak puasa penuh..caranya mudah je...mengandung...ahahahahaa

http://www.orenzsusu.com/2011/07/perkara-yang-membatalkan-puasa-dibulan.html

muhamadsufian89 said...

selamat berpuasa. jgn makan biskut bawah bantal lagi tau. haha

kim heeruul said...

gua tak ejek..join sekaki..aha..nakal kan gua,,

zulhilmi.tempoyak said...

hahaha..dl ad la mnm air dlm toilet..;p
slmat bposa..;p

kaizen said...

ooo... klentong adik yer.... x bek wohh

nur afiqah hani said...

xde2. adek2 smua dah phm. sbb smua adek pmpuan :P

Anis Adila Aris said...

hehe...mujur la adik sy cepat faham :)

luqman zakaria said...

haha :P sabor je la...

Amira Chan said...

hahahaha, adik lelaki suka menganjing kan?

k e y r i said...

oh.. baru saya paham. hahahahaaha :P

syaza nazura. said...

Selamat berpuasa:) Sy tak dapat puasa hari ni, sob sob :'(

huda jamil said...

tak bole tahan sorok kai bantal.
mau tak bersemut bantal tu kang.

nway selamat berpuasa!

AesyaZealous said...

@muhamadsufian89baik syg :P

@Orenzsusu penatnye nak mengandung tiap tahun.hahaha

@J.Syazwanahaha betul2..kenapa ek?? haha

haikalblank said...

eh, aku sampai ke besar ada kes ponteng puasa...haishh..haishh...sekarang tak la..sekola2 dolu2 je...hehehe :)

AesyaZealous said...

@nur afiqah haniwahh senangla kalu cmtuu
@kaizenmne de kelentong :P

@zulhilmi.tempoyakkui3...kantoi x puasa..

@kim heeruulmmg nakal!

AesyaZealous said...

@Amira Chan agaklaa

Nyamuk Terbang said...

slmt berpuasa
nnt kita gnti puasa sma2 thun dpn
lalala

nurul diana said...

he , selamat menyambut bulan ramdhan , hahaha , comel je lukisan tuu :)

Far8 budak baik said...

nape pempuan tak leh poser weh??
hahahahahahahahahah
selamat berbuka k..
pastu kantoi makan ngan adik..
tulahh mkan glojoh sgt =p

Un Phat Lee said...

gua senyap je.sian kakak gua nanti.hehe

Gee said...

hahaha...xpe cah...taun depan ganti pose keyh..hehe

Qaseh dalia adelia said...

haha mcm adek time kecik2 dulu lah ..

AesyaZealous said...

@Far8 budak baiktakkan tak tauuu..hahaha tu la pasai!kantoi lak!

ainondreamergirl♥ said...

mcm comel je mkn biskut bwh bantal. :D

azlanmatt said...

bestnyer jd perempuan.... plok doh

Myra Jay said...

Selamat berpuasa...

Kenangan dulu berpuasa memang best kan, esmpecialy takleh posa, jenuh nak explain kat adik plak nape tak puasa.. :)

Puteri Biru said...

hahaha, si adik selalu akan jeles nape kakak dia dah tua2 tapi tak puasa LOL

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat