Tuesday, August 2, 2011

Perli Cara Adik Gua

Assalamualaikum wbt.. selamat berpuasa semua. jangan buat2 lupa pegi dapur makan nasi lak kan. heee...

korang suke perli orang tak? tak baik owww perli2 orang. cakap straight je terus. haha lagi kejammm kan. senang cite kalau nak perli tu bertapis la kan. jangan sampai memalukan orang lain di hadapan orang ramai. perli ni ada dua jenis. perli yang menyakitkan hati orang dan perli yang memberikan satu isyarat atau pengajaran. (wahahahaaa sesuke hati lemak aku je)

nak dijadikan cerita, adik lelaki gua raja perli dalam rumah gua! pandai betul perli orang. cet. boleh je die cakap straight to the point tapi mengada2 nak perli2. contohnya camni..


SITUASI 1
gua tengah goreng ayam. sambil tu tengok tv duluuu...
tetibe die datang...



siot. ayam kaler hitam? masa bila lak aku masak ayam kicap? haha!!



SITUASI 2


grrrrrrr.. PERLI BAIK PUNYEEEEEEEEE....


p/s : ehem, korang?


27 comments:

cik kumbang said...

hahaha...klakar la...bijak betul si adik memanipulasikan ayat.....aduyai~

nanad said...

ahah..itu namanya teguran tapi berlapik sedikit..tapi agak menyakitkan hati kan kadang2 T^T selalu kena perli dgn abg2..

Nyamuk Terbang said...

pedas gila mlut
nsb bkn adk gua
kalau tak lama dh kena cili
lalala

fatin syahirah :) said...

bhahahaha. bisa bisa

adik beradik lelaki memang macam tu kot. haha

Gee said...

hahaha...kejam la adik ko..hehehe

saya cello191 said...

pedih tol....yg 2nd tu lg la pedih~~

~Kirin Selama Perak~ said...

perli cara halus !
wakakakaka
:D

muhamadsufian89 said...

haha. bahaya la adik kau. tu la mesti kakak dia ni malas kat umah kan. kah3

SyazwanSarawak said...

aku suka perli kakak-kakak aku, lagi-lagi kalau liat nak buat kerja

aPIP said...

hqhahaha...lawak...

My Name is Mar said...

Wakaka...
Aku suka adik kau!

Jadual UPDATE Blog

ekin said...

hahaha... lawak :)

Mila Ahmad said...

haha..bijak..bijak...

aslann said...

waaa! aku suka adik kau! lebih kurang aku!! akhkahakhakaha...tapi aku lagi suke perli memember...lalalala..

ann dhaniah said...

haha..adik baik! hihi..klu ann bttr cakap direct..xske perli2 nie..haha..kejam kn? ;p

yad'z said...

hahahaha.... adik ko best arh.. meh nak kawen ngan die! hahahaha

NuR si CiKGu RiBeNa said...

hehe.. bijak dia mengatur ayat nak perli kakak dia..

kaizen said...

ahahaha.. bler besar mmg jadi kaki bahan org laa...

latest entry Jangan SPAM kat BLog orang lain & Urban : Camera Paling CANGGIH

k e y r i said...

BHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA
sumpah kelakar, terbaek lah adik ang! wahahahaha

zulhilmi.tempoyak said...

bgos. spe nm adek tu ye. nk knlan..hihi

lynda said...

haha klako lah dia

Puteri Biru said...

bijak betol si adikkk!

einz miszmessy said...

smart la aesya adik kamooo tu....siyes mmg best jep cara dye...

haikalblank said...

" Kak, akak ni memang pantang nampak kamera ke? "


tanya adik kau setelah membaca blog kau.

*tribute to entry 'mangsa keadaan'

Cikya said...

terbaikk punya perli tu..
aku nak menuntut ngan adik ko boleh?
nak buat balas-balas perli ngan adik aku..

agaknya stok adik kuat perli kakak kot? T___T

Eazy Izzuddin said...

hahaha...
terbaiklah!
perli2 yg lain??
hehe
xD

nub said...

terar oh!

haha

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat