Thursday, June 30, 2011

"kita takde boyfren la mak..."

assalamualaikum wbt. entri ni khas utk mak gua. itupun kalau mak gua baca la blog gua. hahaha...

mak gua selalu bagi2 hint kat gua..

" wah, aesya dah pandai masak. tak lama lagi kawin la ni"

perghhh tidak terlintas langsung di fikiran gua nak kawin di usia yang begitu muda ni. haha..
bukan ape, boifren pun takde lagi. hadoi.

gua rasa mak gua ingat gua ade boifren kot. sbb tu la die saje cakap2 gitu dengan harapan gua nak cerita serba sedikit pasal boifren gua kat beliau.

contohnya begini...

SITUASI 1

Masa tu, gua tgh tengok Juvana kat TV3.

baru gua perasan yang Zahiril Adzim (Daim) tu kidal.. selalunya artis2 kebanyakannye kidal.. so, gua saje tanya kat mak gua..
jawapan mak gua..

rawrrr !

ade sekali tu tgk iklan Imam Muda. salah sorang peserta macam pernah gua tgk. macam familiar. gua pun cakap...

"ehh, macam pernah nampak la die tu. familiar je muka dia"

sekali mak gua jawab..

gua tak tahu nak kate ape dah. banyak jugak la before ni hint2 macam tu. bila gua cakap,

"kita takde boifren la mak...."

mak gua jawab,

"BAGUS"


p/s: gua pun confuse dgn mak gua ni.


ade sesape boleh tolong explain maksud mak gua ni?

29 comments:

kim heeruul said...

dia tak sabar nk ada cucu la tu..hehe..

Bella Bell said...

mak awak dah ada calon terbaik untuk awak kot.. hehhe!!~



^^

syAzAnA said...

xsabar gamaknya mak aesya tuhh. haha

tiQ =) said...

haha..ske lar doodle tuh~..^^

amna said...

lucu la.
bila dpt soalan cmtu rasa nk tercabut gigi kan :D

Wanie said...

haha..
nape ngan mak awk ni?
die suke ade ke takde?kui3
mungkin die nak uji kot,
anak aku ni ade boyfriend ke tak..

miz rara v(",) said...

sy kidal! sme daim~ hehee...

erm.. mak k0 myb xley trime ag klu k0 da ade bf, 2 yg die wt2 tnye 2... mne tau k0 da ade~~

p/s: abis la spe sy0k kt ecah... kne jmpe mak die dlu le jwpnye.. =)

Cikya said...

tu tanda-tanda mak dah ada calon tu..
dah bagi hint sikit-sikit..
hahaha ;D

Zulfikar Hazri said...

mak ko tengah praktis twist psikologi tu..

takpu dia tengah try conditioning...

hahaha

Nina Aman said...

mak ckp bagus sbb aesya still study lg kot...ada bf zmn kat univ. tak bape baik utk kesihatan emosi + mental tau..

SheyPull said...

best la dia ade tanga kidal...:)



JOM singgah blog saya nak...Eh!! emial ke hape neiwh? geli i tgok ok!!!

Gee said...

haha..siyes sempoi la mak ko..terbaik..hehe

Da LovaC said...

Dia ada calon ah tu..lu siap sedia nak kena intro la pahni..hahhaah

azharadzuan said...

reverse psikologi

Mila Ahmad said...

lawakla mak aesya 2..hihi..
aah zahiril azim memg kidal..suka sgt tgk dia berlakun dia 2 cumel jewk kecik tapi umur dah byk 27 tahun xcilap :)

Cik.Tedy said...

hhehee..langkah2 mak untuk membuka rahsia si anak..:P

pipoq said...

ada calon la tu..hehehehe..

J.Syazwana said...

dia nak korek rahsia la tuh. hik hik :P

ashraf siddiQi (--,) said...

mak sy de gak gitu,
kwn ng org jauh ke dkt??
speechless utk soklan tue..sb lum de gf

Oppa Kudin Nz said...

eleh,xnk ngaku kat mak lah tu..
ahahaha ~~~~~~~~ =D

haikalblank said...

keh3...
mak ko nak testing ko tuh.
dia nak tengok kau akan guna ayat artis atau tidak.

"mana ada mak, kami hanya berkawan jela mak.."


HAHA :D


*atau sebab kau dah tua sangat? keh3

Akulah Pak Lan said...

Mak kamu sgt bijak...dia cuba perangkap kamu tuh..hahaha

Ham said...

die cm bgi ank die ad boyfrend la tu kot~..

forever love said...

haha. suruh cari boipren la tue.. ngaku jela..kang mak terbaca blog nie kang.. padan muka.. haha

.fariza. said...

tak sabar menimang menantu ler tu -.-

AKMA said...

eyh eyh macam sama je mak kita. suka taw tanya soalan cepu perak nie.

nadzirahusna said...

lebey krg ibu aku la..dia kate bagus jgk..tapi slalu plak dia tnye,,'nana tade boyfren kan skrg?'..ape cer...hahaha

fiza said...

lawak la :D

A retarded kitty said...

haha. dia dah ada calon untuk akak kot

kekeke

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat