Saturday, June 25, 2011

Cita-Cita Tinggal Harapan

assalamualaikum wbt.. gua ni bukanlah orang yang bercita-cita tinggi sangat. sebab gua kurang yakin gua boleh pergi jauh. dulu time sekolah gua memang tak fikir masa depan. gua ikut arus je. alasan gua,

"aku rasa aku hidup tak lama la.. aku pergi dulu masa muda ni. so, aku malas nak fikir masa depan"

PANG!! member gua lempang gua. perghh. nasib baik muka lu putih, kang gua tampor balik berbirat muke lu.

masa kecik-kecik dulu, bila orang tanya nak jadi apa, mesti gua jawab DOKTOR. yela, dah itu je femes. kalau dalam drama-drama ke, semua yang pandai mesti jadi doktor. jadi gua pun nak ikut jugak jadi doktor.
bila SPM biology gua dapat B, gua segera lupakan niat gua. muahahaha...

pastu, gua rasa nak jadi GURU pulak. yela macam best je ajar budak2.

"okay uollsss...uollss answer my questions, i'll give uollsss BMW as a reward....suke tak???"
bila gua jadi guru sementara kelas tambahan sekolah rendah, bertemu dengan budak2 perangai cam hantu, gua batalkan niat sekali lagi. wahahaha..

lepas tu, gua mcm nak jadi astronomer lak.


Bold

bila jalan2, gua nampak orang sapu sampah, hati gua tersentuh.. bersihnya kerja beliau. sanggupnya beliau menyapu sampah dimana-mana..cukup ke wang mereka dapat? dan macam-macam lagi.

so, gua rasa nak buat satu agensi utk penyapu sampah. kira gua bos dan byk anak buah. wahaha...sape nak kerja dgn gua jommmm...

bila difikirkan kembali, gua sendiri tak tahu ape cita2 tetap gua. kalau orang tanya, gua nak jawab...

style kan??

p/s: agak2 aku jadi yang mana satu?? ngehehehe...

17 comments:

Akim Iqbal said...

masa kecik dulu hebat cita-cita.. masa besar ? oh no

syAzAnA said...

samalah. sayz dulu pun ikut arus jehh. hehe

waeda alias said...

haha.. aku pun bile lecturer tnye nak jdi pe. aku senyum je.. sedangkan dh blja smpai dgree. xde matlamat tol. huhu

yanyan said...

hahahaha dah lama yanyan tak komen.
jadi silent reader jek,
jom, kita bukak kedai bunga? haha
pernah ada cita2 kott. hehe

haikalblank said...

Aku dari kecik sampai skang nak jadi seorang guru.
Tp mcm xda rezeki.mgharap maktab,xdapat,matrik gua masuk. Pastu skang amek pengurusan pembinaan..

Err...xda rezeki jd ckgu k0t...

Cikya said...

Skrg buat degree. Bila aku tanya Ma, kalau aku tak blaja kos sekarang, agak2 aku jadi apo? Ma aku tak dapat jawab, aku pom tak terfikir nak jadi apo selain ni..
Buat sesuatu harapkan redha Allah.. :)
Memang style lah jawab "tak tahu".. Ekeke

KAMIHIDUP said...

doktorlah tu. :)

Heidi Shafiq said...

cita2 saye nak jd blogger.. boleh x?

miz rara v(",) said...

k0 jd suri rmah je la cah 0i....
kwen ngn z_lf_d_i cpt2...
tp suh die kje dlu~~ V(",)

Zulfikar Hazri said...

dulu aku nak jadi saintis.... wahahahahahahhaha

cik bulan said...

dlu nk jadi akauntan..skrg amek bio..-.-''..lari sungguh..haha

einz miszmessy said...

cara~boleh la gne pasni....tp sy takot la nmpk sgt mtlmt tak tetap....at least cube capai pe yg dihajati....tau keje skunk bkn sng nak dpt cm dulu....tp nk usaha dulu la...hehehe

anismelon said...

cantik doodle2 nie..heee..

anis dolu pon mcm mcm cita cita..satu pun tak lekat..yg xpernah dicitakan yg dapat..uhhhh..sekarang bermainlah dgn haiwan.huuu..jom jadi doktor haiwan..:)

hana sudradjat said...

businesswoman je lah. 9/10 rezeki datang dr perniagaan :D hehehe tapi kalau sukalah..kalau x suka,jangan... :)

Wanie said...

nak join keje ngan kamu la..
bile dah bkak agensi tu roger2 gua eh.:)

Nour Akmal said...

agensi sapu2..?huhuhu..kelakar..

naz & sya said...

haha.. jadi cikgu la aesya!

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat