Thursday, April 21, 2011

Tertelan Biji Rambutan !!

assalamualaikum wbt.. amacam korang semua? rasa hebat tak? (macam program motivasi la pulak) okey. memandangkan gua skrg dlm minggu nak-belajar-kau-belajar-taknak-kau-tido-jela (study week), gua cube update sikit tapi bermakna. heheh...

dulu2, adik gua dah besar pun minum susu botol lagi. ( same mcm kakak dia.haha ) macam segan la kan. nak dijadikan cerita, satu hari bapak gua balik rumah bawak rambutan....

yeay yeay rambutan. kami pn makan dengan riang gembira. tiba-tiba, adik gua teriak, meraung-raung seperti terkena rasukan ablasa (ptuihhh!! cerita ni awal2 lagi dah sangap) haha tipu la tu, menjerit biasa je...hihi...
dia risau kalau jadi pape bile telan biji rambutan. yela, orang lain buang, die pegi telan. bahaha... so, kami ade idea baik punyaaaaaaa..

gua cakap,
adik gua terima kenyataan gua. beliau percaya. beliau berhenti minum susu botol sejak dari hari itu....

waahhaha..hebat kan?

p/s: amacam anak lu pipoq??

19 comments:

nur amalina athman said...

<--ini penah tertipu gak..kononnya kalau tertelan biji buah apa2..tumbuh pokok..haha

yanyan said...

haha aesya jaat yau tipu adek :D

Nebengz... said...

haper???????????//

nub said...

boley jaa bagi minim susu.. nanti dia kuaq sebagai taik.. dalam bentuk pokok. kahkah

saya bukan tomato said...

wahahahahah !! kejam la korang !! kesian adek chumilll tu ! ^^

KAMIHIDUP said...

wahaaa, hebat-hebat. bila sebut 'rasa hebat tak' memang teringat kem motivasi, heee. :)

fiq. said...

comel je w`pon simple story ni

forever love said...

KO MEMANG KEJAM KAN ECAH

pipoq said...

ko berenti susu botol tu kena prank camne lak ?

p/s : anak aku tak minum susu botol la..dia nenen je wei..

Riha NCL said...

hahaha...kelakar la u ni, adik!!!

Ateeka Amer said...

apa ganas benor sampai telan biji rambutan. biji durian pernah telan?

Gee said...

ngee~ hahaha...betul2 nti tumbuh pokok dlm perut..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

xagak2 nak membohong adik tu kan... tunggu la adik tu dah besar anti... siap la ko.. hahaha

AesyaZealous said...

@nur amalina athman wahaha..yeke..ni mesti benti awl minum susu kan??haha

AesyaZealous said...

@yanyan sekali sekala xpe yanyan...kehkehkeh

AesyaZealous said...

@nub kantoi ko penah try kan?? haha tipu ah keluar pokok!!haha

AesyaZealous said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine haha dh besar pun..tp die lupa laa..haha

PeNgEmiS dUniA said...

ko nak tipu xberpade2 la ! hahahahaha

Nana Syairah said...

Tu rambutan ke? Apehal lain macam bentuk dia, haha :P

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat