Wednesday, April 20, 2011

Senjakala


firstly, gua nak perkenalkan watak utama. Zahiril Adzim dan Liyana Jasmay. buat pengemis dunia, ko mesti baru kenal Zahiril Adzim ni kan... hahahah....

sinopsis Senjakala

Filem Senjakala memuatkan tema saka. Watak utamanya, Karlisa, adalah pewaris saka tanpa diketahui olehnya sendiri. Emak Karlisa, Puan Mazidah tidak mahu mewarisi saka yang dipelihara oleh Opah Maimun, nenek Karlisa dan emak kepada Puan Mazidah. AKibatnya, Opah Maimun sukar untuk menghembuskan nafas terakhir ketika nazak. Kerana kesian, ayah kepada Armand, Tuan Salleh, bertindak mengambil saka tersebut lalu memeliharanya. Ketika Tuan Salleh meninggal, saka warsan itu berpindah kepada Armand, anak lelaki Tuan Salleh. Armand jatuh cinta kepada Karlisa ketika Karlisa pulang ke kampung kerana dipanggil oleh suara misteri yang sering didengari olehnya. Suara yang memanggil-manggil Karlisa untuk balik ke kampung adalah suara milik saka dibawah jagaan Armand, simply kerana saka tersebut mahu kembali ke pangkuan waris tuan asalnya, iaitu Karlisa, cucu kepada Opah Maimun.

credit to iAwani

assalamualaium wbt... di kala semua student sedang khusyuk menelaah buku pelajaran, gua dgn member dok tgk wayang..hahahaha... amek mood sblm study la konon..haha


okey, ni gua. tahi lalat kat dagu. haha tahi lalat ni hidup. gua membesar, die pun turut besar. harap2 tidak menganggu konsentrasi gua nak menjamu selera. haha eh ape gua merepek ni.

member gua. blogger gak. korang kenal Baki Zainal?
pelakon cite Sini Ada Hantu tu? die pernah komen kat blog member gua ni. bangga beb. haha

okey, aksi ni memang harus dilakukan dimana-mana shja ye.. haha


okey itu saja. bai.

p/s: gua dah tgk! awal2 lagi dah ade mayat bungkus kat tengah jalan. wahaha... sape berani nak challenge gua? jommm..

pada pandangan gua, cerita ni lagi berganda2 okay drpd damping malam arahan ahmad idham gak. damping malam sgt bosan. wahaha jgn saman gua abg deham oi..

errr cite ni amat tak sesuai tgk lepas pukul 12 tgh mlm ye.. hahah...

12 comments:

nur amalina athman said...

damping malam tak seram sebab byk bayang2 ja..

PeNgEmiS dUniA said...

cmne ko tau aku xknal zaahiril adzim tu ? hahahah

asybedazzle said...

alahai cerita hantu lagi. lagi dan lagi. malas nak tengok cerita hantu. hehe

jue said...

yeke baki zainal komen...bestnyeeee...dkt 8tv nitelive tagline dia..awesome weh!! hehehe..

APi said...

rating?
cam best lorh..

pipoq said...

seram sangat ke ?

KAMIHIDUP said...

LJ mesti banyak peluk-peluk kan?

Ateeka Amer said...

LJ is such a turnoff.

cik fara said...

awakk seram ta cerita nih ? bg berape bintang ? heheee . takut rugi kalau tgk . ngahaha

Far8 budak baik said...

x payahh lahh nak menelaah sgt buku tuu haha..senjakala tu best kahh??

saya bukan tomato said...

wahhh kena tgk esok ni memandangkan exam dah habes ;p

kakzana said...

dik, cerita seram kalau takde teman, akak tak tengok, siang2 hari pun boleh jd penakut apatah lagi kalau waktu mlm....che abe akak tu takleh hrp...huhu...

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat