Tuesday, April 26, 2011

Macam mana Buat Header mcm gua?

assalamualaikum wbt.. ramai yang tanya gua macam mana nak buat header macam gua punya. gua ni tak reti guna photoshop ke hape. ni pun gua tahu sikit2 je. kalau gua tau banyak. tiap2 ari gua tukar header. muahaha melampau.

yang pastinya, gua guna dua benda alah ni utk edit mengedit
(bolehlah klik utk download)



GIMP tu ala2 photoshop gak.

PHOTOSCAPE gua guna utk perkataan. pepandai la adjust ade shadow ke tak dan lain-lain. dgn photoscpae ni korang boleh edit photo jugak, crop ke, buang tahi lalat ke, letak borders ke dan lain2.. explore la ye!

maafla sbb gua tak reti buat tutorial. kalau xreti gak, buat simple2 sudah. ataupun tak payah gune header. cepat sikit load page korang.. haha..kejam..


p/s: gua tak letak gambar muka gua kat header sbb gua tahu gua tak cantik. kang org muntah lak bila dtg blog gua. ahhaha..kijam..

6 comments:

KAMIHIDUP said...

wah, header cantik mestilah orang tanya macam mana nak buat, heee. :)

cik kumbang said...

header aesya nice...matching ngan template :)

pipoq said...

ape guna header je cantik tapi entri cam ntah ape ke benda je..tul tak cik ecah ?

FariehanIbrahim [LBC] said...

semat! :DD

syairahmohdanuar said...

eh, awk cntek lah.manade tak cantik :)

p/s : esok pengumuman contest org lidi tau.jgn lupa.gudluck! >.<

Cik Cempaka said...

kiter pun exam jugak..huhu

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat