Wednesday, April 27, 2011

Blogging Untuk Apa Sebenarnya ?

assalamualaikum wbt.. selalu gak blogwalking blog korang dan banyak terbaca pasal kita ni blogging untuk apa?

setiap individu ade niat dan cara masing-masing dalam berblogging. tak kisah lah ikhlas ke tak ikhlas tapi gua sure orang sume mesti ikhlas kan? kalau x, xde la menghabiskan masa lapang korang dgn berblogging.

ada yg berblogging secara suka2. ramai yang buat personal blog. best kan ade page sendiri? tapi aku nak nasihat la kat kawan2 semua biarpun personal blog, janganlah anda terlalu ceritakan secara detail tentang hidup anda 24 jam. ini boleh mengundang bahaya! andai katalah ade orang stalk anda dan buat benda bukan2. haa sape susah? siapa perlu disalahkan?

"elehhh kau buat blog sebab nak duit kan?"

takde sape lagi yg pernah tanya gua macam ni. kalau ade, gua akan balas macam ni...
siapa tak suka duit angkat tangan! ceit, tipulah korang xnak duit. sekarang pun kita boleh tengok dgn mata kepala sendiri. blog yang best, isi bagus, ramai readers semua mampu menjana wang dgn blog tu sendiri. haa ape lagi, same2 la kite mem-best-kan blog kite!

ramai yang jadikan blogging ni satu hobi. bagus2. tapi mestilah blogging dgn berhemah. jangan kerja nak mengutuk, memburukkan orang saja. berdosa tau! cube share cerita yang menarik, gambar yang menarik, dan semua yang menariklah senang cite.

lagi satu, hargailah pembaca blog anda. gua dah detect blogger2 yang suke komen dekat entri2 gua. terima kasih! kalau gua ade masa, gua singgah balik blog mereka. kalau gua tak sempat komen, gua klik nuffnang diorang. tapi gua senyap2 jela. haa sape punya earning nuffnang, adverlets, heartbeat dan lain2 berjalan, haa gua la yang klik tu..hahaha...

last but not least, alhamdulillah gua baru dpt BE yg ke-13 utk tahun ini ! walaupun tak seberapa, naik pun beberapa sen je, tp ok la kan. sape nak bagi free? org hulur, kita amik jela..kih3




majulah blogger utk negara. jangan hentam gua k . larikkkk.......

17 comments:

syazwana said...

oi study2 oi.
kih kih
;p

Inche Vampire said...

bca belog smua cer psl stdy =,='

KAMIHIDUP said...

wah, untunglah dapat BE, pengsan jap. haaa, KAMI dah ketagih ayat ni.

nub said...

sebab nak pukoi orang.. boleh? haha

Alwani Raihan said...

Hallamak gua takde nuffnang la dher, kuno gila blog gua. Lu buatkan boleh? Dapat duit pos kat gua Ha Ha Ha :D

Hanya bergurau cenda, peace!

AesyaZealous said...

@syazwanahehe baik cik

AesyaZealous said...

@Inche Vampire bese r.musim exam

AesyaZealous said...

@KAMIHIDUP hohoho..pengsan jap ade org ketagih

AesyaZealous said...

@nub boleh tp jgn pukoi aku..haha

AesyaZealous said...

@Alwani Raihan haha..earning pun ciput, cmne nk share dgn lu dher..hih3

pipoq said...

aik..bukan ke tuan belog ni exam ke arini ? sempat lagi tu nak bukak subjek blogging..hehehe..

Adibah Ishak said...

dan semua yang menariklah kat blog nie senang cite. :P

forever love said...

banyak gler..aku ta pernah dapat pun.. haha

KAMIHIDUP said...

jemputan khas untuk anda dari KAMI. jom join teka-teki. :)

http://www.kamihidup.com/2011/04/teka-teki-rm10.html

pengsan jap.

PeNgEmiS dUniA said...

aku berblog niat kan nak kutuk kau je sebenarnye cah , tu je satu tujuan aku . muahahaahaha

AesyaZealous said...

@PeNgEmiS dUniA fad senget

Speaking Moon said...

gua da blogging bertahun tp still x taw nuffnang tu ape.. huhu

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat