Thursday, April 7, 2011

Best Ke jadi tinggi ??

assalamualaikum wbt. gua memang dilahirkan tinggi dan hensem.kahkahkah. dari darjah satu hingga lah kini, gua adalah perempuan paling tinggi dalam kelas. hebat tak? dulu time sekolah, ade pertandingan puisidra. tau tak puisidra tu ape? puisi+drama. so sambil syair or sajak, kite boleh berdrama.

tema utk pertandingan itu adalah alam sekitar. sayangilah alam sekitar.

nak dijadikan cerita, gua pun join class group gua. gua excited. mane la tau gua jadi watak utama. banyak watak dalam puisidra tu. ade yang jadi manusia, kanak2, bunga-bungaan, jadi sungai, pokok-pokok hijau... sounds like cool kan? macam comel la kan nak jadi bunga. pakai costume comel2. waaahhh excited gile.

tapi kan, gua bukan leader. so, gua terima jela ape watak yg diberikan oleh leader. nak demand pulak buat ape kan. janji join.

nak tau gua jadi ape?

bangunan.

sebab gua tinggi.

p/s : perlukah gua menyatakan kesedihan gua masa tu?

18 comments:

ROROI said...

skang gua lg tinggi dari lu kot!! hehehehe

nur amalina athman said...

haha..brpakah tggi anda??oke laa tue jadi bngunan..haha

ZACK ENTRY said...

best apa jadi bangunan..^^,

~Nur Zulaiha~ said...

nk cmment tk byk n3...

1. aesya,, awk mmg ska wat kelakar kan,bst la jd bgnan dri blkg tabir jer cth mcm tkang lkis bgnan yg tak blkon

2.cba tgk citer merong mwangsa lak,, best giler, sy tak tgk lgsung muallaf mcm tak best,, actually tak suka amani..hehe..

3. masa sy final test mandrin ri 2, kitorng stu grup lgsung tak bca apa, sbb tak thu pon ada test.. teruk giler rasa..

4. sy tak pnh mimpi blog nie, tp sllu tggu next update.. hehe

5. nek bus ke fac ker,, eh tak pnh nmpak pon~~

*best jgk comment skligus... hahaha

najihah sahami said...

hahaa..cant imagine perempuan jadi bangunan. mesti awak sgt tinggi kan?

cik ubi said...

ko lawan bangunan klcc~netau ko lg tinggi..

terbang tingi tingi..harhar

yaya|azura said...

Tinggi macam sapik? Kalau ye, mmg ada sungguh tinggi la tu .... Saya pendek skit dari sapik. Hehe.

pipoq said...

pencakar langit ? hahahaha..

saya bukan tomato said...

hihihihihihih !!! :P

klu yg rendah plak kena jadik pokok yg rendang --'

aLya maNip said...

ololo..terus jadi bangunan..tape2..yg penting boleh join gak..hihi

nelly said...

nelly pendek o0o ~

Cikya said...

haha, okey lar jadi bangunan, sekurang-kurangnya statik dalam puisidra tu..

aku berlakon cerita perang-perang, tak sampai seminit dah kena tikam, terus kena keluar pentas..
adeh!

yanyan said...

hahaha untunglah tinggi
yanyan pendekkkkk :P

Farah D said...

Ehh okay lah tu jadi bangunan ;D mantul sikit. teheeeee


Feel free to visit my blog ♥ ; Belog Yang Sangat Gelimat

forever love said...

aku cam tahu je cter pe.. haha

roses said...

kecik2 jadi bangunan.
da besa jadi model?<3

nub said...

matlamat gua tinggi! amacam?
boleh ka?

R-Piz said...

Perasan paling tinggi.. mana ada.. hehe

Nadia lagi tinggi dari ko tym kita sekelas form 2 dulu.. ngeh2

Dan..... ak lagi tinggi dari ko.. ahaks!

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat