Wednesday, February 23, 2011

Bunuh Ular

assalamualaikum. maaf jika sekian lama tak bw kat blog korang. hujung minggu ni insyaallah akan balas kunjungan dan komen banyak2 kt blog korang. orait? no heart feeling ok.

kebanyakan kat blog ni mengisahkan tentang hidup aku. anda juga boleh share dan ceritakan di komen ye!

BUNUH ULAR
hujung tahun lepas, masa tu musim rambutan. belakang rumah aku ade la satu pokok rambutan.buah xde la banyak sangat. ade pun mesti bersemut. manis agaknya. nak dijadikan cerita, satu hari tu masa nak jolok rambutan tu dgn mak aku, mak aku nampak sekor ular warna hitam kat pondok belakang. perghh..mencecet aku lari..seram gak bila mak aku kate besar. besar mane tak tau lah sbb mak aku kekadang hiperbola sikit..hihihi.

then satu petang, adik lelaki aku panggil aku ke belakang rumah suruh tolong bunuh ular. dia dah sekat anak ular tu bawah batu bata. ular tu kaler hitam pastu kepala macam ular senduk sikit.. xtaula ular ape, tp mcm ular senduk la pulak. yg patuk2 tu..panjang lebih kurang sekaki jugak. kami pun memasang strategi utk hentak ular tu sampai mati.

sebaik adik aku angkat bata tu, aku pun baling bata lain banyak kali sampai la penyek itu ular..kekekkekehhh...


p/s: kalau ade anak ular, mesti ade mak ular....eeeiii jangan la die cari aku pulak! naya!

20 comments:

iwan_dextrous said...

byk kali jumpa..tpi nseb bek x pernah kena patuk.ihihih

garfield88_aini said...

ular lidi kot....

good_boy said...

ahahaha...kalau leh elakkan la bunuh..takut diorg bawak geng =)

A z ! said...

peh kejamnyer...hua3

aLya said...

ishhh...scary la dear.. cam mmpi pon de gak :)

Fariq said...

adeh.. kawan mmg fobia sgn ular ni. lagi2 ular senduk.. skali dia kembangkan kepala dia.. huh.. menggigil 1 badan.. :p

Aku belum Kawin Lagi La Der

pipoq said...

kau pembunuh !!

ahahaha..ko baca bismillah tak masa nak baling batu tu ? ntah ntah kot kot jin menyamar jadi ular ke..

pipoq said...

kau pembunuh !!

ahahaha..ko baca bismillah tak masa nak baling batu tu ? ntah ntah kot kot jin menyamar jadi ular ke..

Farhana Sahri said...

pape pun, sebelum bunuh binatang yang pelik, better mintak dia pergi...mintak dia pergi samapi 3kali. Tapi mase halau tu, cakap jauh dari dia n tanpa pegang alatan yang boleh cederakan dia. If dia xnak, bru bunuh. Sebab, binatang ni bukan nampak dia masuk mane. Ni pun pesanan dari en.ncem saya..huhu..

Cik Yana said...

Ish bahayanya. Tapi orang cakap kan biasanya ular ni berpasangan tau. Kalau bunuh sekor, nanti akan datang sekor lagi kat kawasan berhampiran jugak.

AesyaZealous said...

@iwan_dextroushihih bagusla..selamat2

AesyaZealous said...

@garfield88_ainixtau la pulak ular ape..huhu

AesyaZealous said...

@good_boyohh yeke..homaigod..awat xckp awal2..heheh

tomato said...

haiyokk ! dia carik baru tau..hihik



tamo ahh..takut r ular..wuu

beraninya aesya..hu

AesyaZealous said...

@pipoqkalau jin nnt jadi ape??huhuu

AesyaZealous said...

@Cik Yanaaiyaa..yakah,, bahaya nih..huhu

AesyaZealous said...

@Farhana Sahriooh yke..kira kene berckap dgn ular tu la ye??ehehhe

Pembawa_Wacana said...

ular biasanya berpasangan... biasenye bila sekor dah mati..mesti akan jumpe sekor lagi...

budak kampung said...

ibu ayam takpe...jangan bapak ayam..keh3

misnurr said...

mule2 lari takut. pastu jd superwoman pulak. hehehehe ;D

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat