Sunday, December 26, 2010

Malaysia dihina teruk ???

salam. Malaysia dikatakan sebagai negara copy-cat. negara plagiat. sejauh manakah kebenaran kata-kata ini? Jika kita imbas kembali, Parameswara merupakan seorang Putera Raja dari Palembang yang melarikan diri ke Temasik (Singapura) dari serangan Majapahit. kemudian, wujudlah negeri Melaka dan sebagainya. Dari mana asalnya serba sedikit kebudayaan kita? Tidak dinafikan bahawa budaya kita ada yang berasal dari Indonesia. Bukan kita yang CURI. Mereka yang sebarkan..hahahhah..lepas tu kata kita copy-cat. argh, kalau nak diceritakan, banyak lagi tp kang aku kene serang dgn Indonesia pulak kan..wee..

APA YANG TERJADI DI PAGE MALAYSIA (facebook)

apa yang pasti, page ni bukanlah official page of Malaysia tp page tempat orang negara luar untuk LIKE dan kutuk negara kita terutama negara jiran.
kalau TAK SUKA kenapa tekan LIKE ? hahahha, @#$%^&*() !

puteri narimah jamali tu org malaysia



siap buat page Nazib Tun Razak Gay pulak..

ni orang kita..
p/s : kita pernah dengar dan selalu dengar kebanyakan pencuri, perompak, org pecah masuk di Malaysia adalah penduduk negara jiran kita ni.

di Malaysia
" Pencuri tu org ape?"
"Org Indon "

di Indonesia
" maling itu org apa sih?"
"org Malaysia" (korang pernah dengar tak ni???? hahahha)

sedangkan 2900 rupiah sama nilai dengan rm1..
1 juta rupiah = ??? :) siapa maling sekarang ?

12 comments:

Hujan Kemarin said...

salam..
ish2 diaorg ni..
mulut tak leh thn betul la..
sabar je la..

tqaAwesome said...

ehem tumpang lalu,
narimah jamali tu kawan saya ke?
hahahhaha..
nare ke?
aigooo ~

Entri terbaru: My First Bento and Onigiri

fathiahRAIHANA said...

tak reti bersyukur betol la manusia2 seberang nieh .. suka perasan macam bagos sangat .
kita mmg banyak SABAQ .

Rafina Mimi Zairul Murni said...

malaysia negara bertuah..banyak negara lain yg cemburu gengan kejayaan2 yg tlah kita capai..hehe :)

mimie said...

org indon ni mmg celake. duduk menumpang kat negara org asek nak buat mslh jer. yg membunuh, merompak, mencurik ni byk org indon! negara miskin pastu merempat kat malaysia. x sedar diri!

afiqah nordin said...

alah
mereka tuh,geram sebab kita ada KLCC ngahahahaa!

afiqah nordin said...

alah org indon jeles ada KLCC
hahaaha!
*sile gelak kejam bukan sopan*

juliet. said...

alaa..suruh je indon tu balik sana..bertambah miskin dorg tu..dhla merampas suami org..teruk!!ganyang indon!

Adah dimie. said...

bersyukur hidup di negara malaysia. tade bencana alam seperti kat sane.

AIMAN said...

perghhh bikin gua panas. naseb baik kita rakyat malaysia berpendidikan. relax n cool. tapi kalau dorang lebih2, mmg kena bom jugak ar indon

suhaila said...

Indonesia yg tak sedar diri..cuba kira brp ramai rakyat indon kat sini, patutnya bersyukur malaysia bagi tumpang cari rezeki disini..nak harap kan negara diaorg yg miskin dan tak abis2 ditimpa bala..tu pun tak boleh pikir..dasar penyangak!

good_boy said...

indon2 yang maki2 2 maybe PATI kot..
diorg tertangkap..pas2 kena anta balik sana..pantang dengar nama malaysia je terus nak melenting..aishh..

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat