Sunday, January 19, 2014

Tawaran Istimewa Daripada Mak :D


Assalamualaikum wbt.. Sori geng. aku kalau ada idea, aku update blog ni. (padahal ada je idea tapi takde masa nak update. muahaha alasan)

okey macam biasa la. watak utama blog ni memang mak aku. aku watak sampingan je. 

Picit kaki. Mak aku dah tua tua ni biasa la. Sakit kaki memanjang. Dah tu, kami la anak2 yang kena picit kaki. tak payah nak anak2 sangat la. aku dengan adik je sekarang kat rumah. jadi, antara kami berdua la yang kena picit kaki mak. Mana yang dia nampak depan mata, dia panggil suh picit kaki. haaaaaa. 

Mak aku kalau panggil picit kaki, picit beberapa kali je agak agak mak dah terlelap, berdesup aku lari. Dan selalu jugak kena marah dengan mak. sebab picit tak kuat. lembik katanya. choyy.


Begitulah rutin harian kami kat rumah.. hahahaha. Ada je alasan yang aku bagi. Tapi memang pun. Suruh la ape saja pun. janji jangan picit memicit ni. surrender!!


Nak dijadikan cerita, satu hari, saje borak borak petang dengan mak. 






Aku masih fikir lagi TAWARAN yang mak offer tu.


=.='



p/s : jgn ikuti jejak ini. ni jejak anak derhaka. hahahaah

16 comments:

Ezy Loy said...

best tu mak nk tlg byr bulan2..
rugi tolak.. ekeke

Mime MF said...

eh hehe..kalau sy terima je lah tawaran mak tu..kehkeh...:P

Haryz Khairuddin said...

pergh! rezeki tu.. alah, setakat picit kaki mak apa salahnye? duit keta bulan2 dapat.. pahala pon dapat. hehe..

Aujinz said...

kakakakkaa.. alaa terima jer laaa.. bukan susah pon picit kaki.. koh koh koh

Alia Laila said...

Eiii sama hahaha ! Sama dengan adik beradik kami. Mak kita pun lebih kurang sama ja. Mesti mintak urut hari-hari xD

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

sukaxplo said...

best arrr...

beli kereta yg dapat hadiah pengurut kaki ter...ngeeeee

Aniq Keroro said...

Keta tu..

Aniq Keroro said...

Untung nya

Aniq Keroro said...

Keta tu..

Aniq Keroro said...

Keta tu..

anis scha said...

Haha, terima je lah. Urut aja kann :)

tenku butang said...

hihihi.. lawakk

Cik Ash said...

comelnya kartun dia lukis

Izzati Amira said...

hahahhaa... sengal laa... suka dengan gaya penceritaan sis... lukis2 senang nak paham.

p/s: abah kita suka betul nak picit2 kaki ni... kulit tapak kaki yg keras lagi susah nk picit. huhu

Muhammad Syakir said...

HAHAHA, gempak! Lagi menarik nak dibaca dengan adanya doodles yang kiut miut semua ni! :)

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat