Sunday, May 13, 2012

perempuan dan foto


Perempuan dan gambar. selama beberapa tahun kewujudan laman sosial seperti facebook, blogger, twitter, myspace, tagged, friendster, perfspot dan macammm macam lagi, pelbagai jenis gambar yang telah diupload untuk tontonan ramai.

tapi kali ni aku nak cakap pasal perempuan. disebabkan satu masa dulu ramai perempuan dikecam hebat apabila mengupload gambar mereka yang dilabel sbg GEDIK, PERASAN CANTIK dan sebagainya, aku mulai perasan ramai masih mengupload gambar mereka. tetapi berlainan CAPTION supaya tidak dikutuk oleh org ramai..hahahahh

contohnya seperti ini...

Budak Gewdik snap pix! Muke macam papew tah! Perasan kiut lah tu kan kan? >.<

caption tak bleh blahhh okayyy.. die mention die BUDAK GEDIK. so orang lain takleh nak kutuk ape la kan. sbb die dah mention awal awal. bahahhaa...




at pizza hut ! >.<  NO EDIT AT ALL.. :)

hahahaha!! ape yang die cuba katakan nih? actually die nak bgtau yang gambar die walaupun tak edit, die tetap cute/ cantik. no edit la katakan.. ahhaha


dan lagi satu...



excuse me! NO MAKE UP okayh!!

motifffffff ??? haha yela. sekarang kan ramai lelaki kate tak suka perempuan mekap mekap kan. jadi die nak tunjukla yg die tak mekap. tak mekap pun still cantik berseri. tak gitu? hahahhh



jadi itulah serba sedikit jenis manusia yang suka mengharapkan pujian daripada manusia lain. yang mana kadangkala kita lupa dengan pujian itulah yang membuatkan kita riak.


p/s : semua ni gambar aku. kang aku letak gambar korang, tak pasal aku kena ambush. kekekeke.

15 comments:

Bidadari Besi said...

Yang last sekali tu comell kak ><

AMMAR YASIR said...

Yang last comel gila... Tak makeup lagi cun kot.

Myra Azraff said...

oh no ! katakan tidak kepada mereka.simbah asid bagus jugak..entah2 pas disimbah asid pon diupload jugak. -.-

pipoq said...

ada unsur unsur keriakan jugak la..ditambah sedikit unsur keujuban..hehehe

Siapakah? said...

@Myra Azraff

Jeles letteww. Hahaha.

Mila Ahmad said...

teringat dulu2 bila nak gmbar cute mute tangkp sendiri pastu buay muka gedik2

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

pewittt.. awek cun~~

Tulus Sweet said...

zaman Myspacem,
PLEASE COMMENT ON MY PICTURE. lol~

Rien Rose said...

comeynya akak ni..! <3

Nyamuk Terbang said...

please comment my pic and i will hit you back..haha

cha'e said...

tak mekap memang cun. . gambar last tu membuktikan kecomelan anda. cewahhhh

Lea Isnawi said...

ni nk mitak puji ke ni?

kekekeke

Sang Enemy said...

hai perempuan. nak ngorat boleh?

nurhaziqah_ikah said...

setuju dgn kak aesya! :D

Aujinz said...

Kih kih kih...entri sinis sungguh.. tak mekap pon comel hokeyh..

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat