Thursday, March 1, 2012

Lu salah nombor der. gua bukan nurul. gua Aesya Zealous.

gua dapat mesej dari anon..


anon : Ask0m niey nurul ek,,?


aku : bukan. salah nombor.


anon : owh s0riey k,,?


aku : okay. no problem.


anon : awk niey mlayu kew ap? sory au tnyew awk mcm 2,,?


aku : Melayu. takpe.


anon :awk lakiey au pn pmpuan,,?


aku : lelaki


anon : owh,,? soriey ar au syew tnyew awk mcm 2,,?


aku : okay takpe.





tak lama kemudian, ada mesej masuk lagi. dia salah bagi mesej.


anon : weh br0 npew q0w ag aq slah now bro,,? bro 2 ukan nurul ar br0,? Blew msew ar nurul ktar jntina br0 cbew q0w cek btol2 now dh nurul 2,,? Ap2 hal eck aq kontek q0w k,,?Slamat mlam br0 cau,,?


aku reply : salah send lg


anon : Haiey s0riey bro,,? Bb n0w br0 smew gan n0w kwan gua,? Br0 gua intak map br0 s0riey 0ky br0,?


aku : Oh. membe lu bagi salah nombor kot. ataupun die kencing lu. okay xpe.






begitulah kisahnya. gelak2 gua baca mesej budak ni. setiap perkataan nak euuwww.. haha. bila fikir2 balik, eh betul ke ni? ke ada orang saja nak troll gua? ceyt! ah lantak la! janji ada modal nak update blog! haha





ni la antara 'screenshot' sebagai bukti. haha semangat gila tangkap gambar. 
lupa nak rotate plak tu. ah, lantak la. 


oh gua save number budak tu. in case mana tau die call ke ape. sekali dengar suara perempuan. naya je..
nanti dia ingat gua tipu. tapi memang tipu pun! haha!



p/s : gua nak sambung gelak lagi. hahahahahahahahahahhhahaaaaaaaaa

25 comments:

wanabee said...

ffffuuuuu !
dasat ah boleh paham lagi bahasa tu ..ada part guwa tak paham .

"ktar" ?
"eck" ?
"bb" ?

ades...apa sawi dooo budak2 ni .
*freddie mercury ultra angle reversed facepalm!!

fashe yusoff said...

gila lahh typo budak tu .
hahah
ke keypad phone dia ada yg tak boleh tekan ?
=.='
hahah

Siti Wardah said...

hahaha . peminat kot :P

aydah ahmad said...

kak dut !! ittew nak nomber telepung adeww ;pp

p/s : dia nak trick akak la tuh ;p

Eyka said...

sepatah haram gua tak reti..haha:P

NiaLidia. said...

hahaha adoi rosakkkk =='

.........cP~ said...

Macam mana nak baca entah. Serius tak berapa faham =_=''

saya cello191 said...

tu la bahasa budak2 sekarang.
sumpah aku tak faham
mcm bahasa alien ja..=.="

kunci locker said...

haha,...wat the...haha...lawak2...manusia mmg pelik...huhuhu

ShahzCudin said...

boleh tukar2 suara ke? hebat2..

Haris Khairuddin said...

jadah haram apa yang dia tulis tu?? cam nak kena baling dgn nokia je.. (oh.. hp ko pon nokia gak kan??) ;p

aesya, sekali budak tu baca blog ko?

cik ika said...

hehe..nk usha uh..taktik je

era kecik said...

bab anon anta mesej "weh br0 npew bla bla bla" tu, payah sket nak paham =='.

p/s : dulu, suka guna huruf 'O', jadik '0' bile anta mesej, tapi skang ni tak suka. nampak pelik =.=

Aesya Zealous said...

@wanabee 'ktar' tu actually die salah eja. sepatutnya 'tukar'

'eck' = esok
'bb' = sebab

Aesya Zealous said...

@fashe yusoff gua tak rasa die typo. bahahaha

Aesya Zealous said...

@Siti Wardah tak sangka peminat aku failed bm. haha

Aesya Zealous said...

@aydah ahmad kiteww takdew tipon. ade tipon bimbit jerwww..

#trick aku? ceyt!

Aesya Zealous said...

@Eyka tak paham? hang kene blaja lebih nih..wakakak

Aesya Zealous said...

@saya cello191 @.........cP~ @NiaLidia. memang rosak..wuwuwu

Aesya Zealous said...

@era kecikkann..pelik sebenarnye gune 0..hoho

syAzAnA said...

sesungguhnya gua tak paham derrr.

anNaqia said...

adeh, xsuke benor kalo ade anon maen redah je msg org ni. bgs betul dak ni tls kod.

thaqibzaki said...

Fffuuuuu...!!! Gua tak faham satu patah haram ayat last last tu. Apa jadah punya ejaan ler. -.-

era kecik said...

@Aesya Zealous

haha. betul tu :)

Si Gadis Semasa said...

ni bukan setakat belit lidah ni . tersangkut2 aku baca mesej budak ni . aigoo~~

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat