Saturday, January 21, 2012

"Mana baki?"

Assalamualaikum wbt (rasa macam dah lama tak bagi salam. haha!) korang selalu tak parents korang bagi duit suruh beli barang keperluan rumah atau lain lain? mesti pernah kan? gua pun selalu la jugak. dulu2, kalau ayah gua bagi duit suruh belikan barang, mesti ade baki. baki tu, kami tak bagi balik. ayah gua pun tak mintak. gua pun simpan aje la kan? muahahhaha...

haihh, takkan simpan aje kan.. mesti la beli benda yang tak berpekdah.. haha..



 tapi sekarang dah lain. kami kena berhati-hati untuk tidak menggunakan duit  baki tersebut sebab.....





cis. tak dapat nak beli choki choki.




korang ? heee

23 comments:

wanabee said...

haha.sama lah ...dulu kalau ada baki lebih singgit je , mesti guna singgit utk beli jajan ..

yg lebih bagi mak...at least ada jugak baki nak dibagi drpd takde ...mwahaha :D

Mia Adriana said...

samelah ! suka simpan bakinya, then kalau ayah mintak, ckp la nanak !haha

.........cP~ said...

Sama acam adik. Kalau nak suruh dia beli barang, kena pesan siap2, baki pulangkan. Tak boleh kurang sesen pun. Kakak kedekut sebab belum ada income. Haha.

keeya mustafa said...

aku sampai sekarang kalau ada baki memang tak bagi balik kt bpk aku,,tp kalau dengan mak aku harapan la nak angan2 pakai duit baki tu..

Nyamuk Terbang said...

ayah dh pndai fkir dh
hikhok

Gen2Merah said...

ahahaha.. lucu plak.. kalau dulu saya kecik2 pun macam tu... asal ada baki ja tak nak pulangkan balik kat mak ayah... kalau dorg minta pun cakap sy dah perabih beli keropok.. ehe

CekbOlat-bOlat said...

oh maii.. same la kitee.. hahah

Siti khadijah said...

hahahah..setujuuu sangat!!!kecik2 dulu memang cmnilahh.hohoho

aizadalias said...

duit lebih isi mintak moto..hehe ;p

Pendamba Mawar said...

mak aih terasa sey.baru tadi kena.haha

Azzah said...

sama jugak..dah kawen duit hasben pulak buat2 lupa pulangkan balance..:)

AmirahSM said...

hehhee..thats rite..same la kitee..pndai lukis naaa

Cik tikah said...

hahaha.. kesian dia :P

saya cello191 said...

ambik baki coins ja..hehe..^^

feza said...

alamak.. sama la mcm kita punya story kecik2 dulu. suka simpan duit baki beli gula2.

Iskandar Shah said...

sama! sampai skrg baki rm50 pun amek! Haha

Yuni Aisyah said...

haha..btol2..teringgt lak time kecik2 dlu...mesti setiap kita laluinya..lawak lak bila ingt balik..:D

p/s : pnh dtg kat sini tp blom membe..hehe...ok skrg nak jd membe la...leh kan..?:)

Syat0za Zai said...

tak igt lah bagi balik baki ke tak..huhu
tapi skang ni kekadang bagi balik kalo baki tu banyakk.. kalau sekupang dua ambik aje..wakaka

reza al-razi said...

haha.. nakal ini budak..... ;-)

Izzul Amir said...

ha ah ! kdg kdg dah ber hari dah baru nak mintak -..-

safwan said...

kemunculan pertama bapak ecah,,haha

Mr.Trollulz said...

Loohhh..!! Gua beli roti petang tadi, baki terbuat ngeteh. err. Tak ada kena mengena. -.-

Gua selalu hadapi benda alah ni. :)


-thaqibzaki-

Clara Rella said...

clara klu lebih2 kekdg bg parent balik.. kekdg amk je.. uhuhuh...

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat