Monday, November 28, 2011

Kak, Adik, Makcik, Cik dan Awak..

apa yang gua perasan, ade certain perempuan yg sgt concern pasal panggilan yg dipanggil oleh kaum lelaki. ade yg suka bila dipanggil kak, adik dan sebagainya.. jom kita lihat anda kategori yang mana..

1) KAKAK : panggilan utk yang lebih berusia. ade pempuan yang tak suka dipanggil 'kakak'. perasan awet mude. padahal muka dah macam ada anak 3. gua tak kesa. gua dah biasa..haha

 2) AWAK : yg ni saje nak test market. hahah


3) ADIK : nampak cam muda jer..panggil adik la..walaupun die bukan adik ko..

4) MAKCIK : untuk yang 'sangat' berusia.. memang kurang ajar sape yg xkenal gua, panggil gua makcik..grr..



5) CIK. haaa, yang ni rasanya sesuai untuk semua lapisan umur. tak kesa la muda atau tua. kalau anda tak pasti dia umur dalam lingkungan berapa, panggilan ini amat sesuai.

xde kartun. gua lupa nak lukis. kohkohkoh..


gua lebih selesa jika dipanggil KAK. nampak sikit la orang tu hormat sikit kat gua. (alasan ok tak?) haaha..


korang?

24 comments:

Alwani Raihan said...

Wa suka orang panggil wa kakyong. Baru nampak macam gangster haha XD

Eyka said...

klu pnggil cik sesuai ckit..tak nmpk gua berumur..keh keh keh ;p

thaqibzaki said...

Kak, cik kat mana? Hahaha. Panggil lu 'Lu' lar. Kekekeke. :p

Pendamba Mawar said...

bro..nicce entri..hahahaa..:)

ShahzCudin said...

ok la tu..jgn paggil 'oi' sudah..

ainie yusof said...

suka org pggil adik. terasa diriku muda spjg masa. haha

nurul diana said...

hahaha sume org pnah pnggil , stkat ni makcik je yg x pnah ag

NURUL ASHIKIN said...

ekekkeke..tulah banyak komen sekali ambik ko ~ makcik dipanggilnya kuang kuang kuang~

M Fizan said...

hehe.. laki akan panggil kak walaupun prempuan cuma tua setahun..tapi awak nampak sweet banget :)

Nyamuk Terbang said...

gua pn suka org pnggl akk
pnggl adk rsa mcm pelik

saya cello191 said...

kalau mak cik cafe pon..aku panggil akak..

nt die layan aku dulu utk bayar..hehe

^^

Muna rahimah said...

hai kak :)

[fArAh aLiAs] said...

datang promote my shop!! support me dear!!

http://dewarisankami.blogspot.com/

nub said...

aku suka panggil makcik2 tu kak.

bangga depa, senyum nmpak gigi palsu. yg tadak gigi pn ada.

comey oh

Farrah yong said...

erkkkk . makcikkkkk !!!

hahahhah .

tapi heran kan . kalau lelaki aku jarang panggil abang .

sebab macam gedik sangat . okbai

~Nur Zulaiha~ said...

ska org pnggil awk mcm sgt sopan... =)

sarah mohamad said...

Saya pun lebih suka di panggil kak. Dah biasa macam tu. Kalau dah berumr tu panggil kak jugak, bagi dia feeling2 muda. HEHEHE

Cikya said...

gua lagi prefer cik lar aesya...
kalau awak, rasa macam nak menggedik je..

kalau lelaki pom aku baham cik..
kahkahkah XD

cha zainol said...

orang selalu panggil aku kak long --'

Shawn Razaleigh said...

cik adik manisss

yayalicious said...

Yaya plak xske org yg taw dia lbh tua tp pngl kakak..grrr...panas je..tp..mgkn nth2 muke Yaya ni mmg nmpk cm lbh tua dri dier..erkkk ;p thn je larh pape p0wn

J.Syazwana said...

gua layan orang yang panggil gua adik je. kah kah !

KAMIHIDUP said...

KAMI kalau jumpa perempuan, semua panggil KAK, hahaha, zalim kan, biar dia nampak tua. weahaaaa.

feza said...

selalu kena panggil orang. well kerja. biasanya panggil cik.

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat