Sunday, October 30, 2011

revolusi henpon ku..




Motorola L6. ni lah henpon pertama gua. Last day spm, bapak gua belikan henpon ni. sbb senang sikit bile kerja dengan dia. gua jadi PA lawyer la katakan. kohkoh..








Motorola L7. henpon ni abang gua yang kasik sbb die beli henpon baru. die akan turunkan henpon lama die kat aku bile die beli henpon baru. baik kan? #okey aku dah puji kau.




lepas tu, Motorola Razr. ni turun drpd bapak gua. kejap je gua guna ni. lepas tu kene curi time pencuri masuk rumah. siot.







sony ericson w910i. ni pun turun daripada abang gua. sebab die beli henpon baru. henpon ni dah banyak kali repair. sampai dah nak hancur. akhir sekali screen prob. kesian.













Samsung u700. bila W910i gua rosak, gua ingat nak beli baru. tapi abang gua kata, "ko ade duit ker? tak payah beli. nah amek henpon ni. aku tak guna"


waaaa bagai pucuk dicita ulam mendatang!!







bila zaman dah maju, nak ade dua henpon. gua ade dua nombor.. maxis dah ade, tp nk gune celcom, upax gak. konon sbb kawan2 gune upax la. padahal sbb puppy love kitew gunew celcom lew..maluww...*gigit gigit jari. 


last2 semua henpon yang diturunkan kepada gua semuanya rosak. dah mmg sampai ajal. nak wat camne. hahah. dan last sekali, gua pakai henpon ni..kecik kenenot je..rm67 kat plaza alam sentral. ni jela paling termurah dn tercomel yg aku jumpa...








semua henpon gua simpan. gua tak jual atau lelong atau trade in.


dan korang perasan tak?? HENSET AKU MAKIN LAMA MAKIN MURAH !!! WAKAKAA.


lantok ler, janji boleh call, sms... dah jangan korang ngengade nak buat2 video call or mms dengan aku. tak mau layan!! klu nak bbm pin lagi aku bagi backhand!




p/s : aku taip entri dgn kelajuan yang amat laju. "gua" dan "aku" bercampur. malas nak edit!! bior ler!







24 comments:

EMOdisaster said...

haha...terbaik lah..same lah kite..hp baling dinding jek..janji leh call n sms..kalau nak ngengade buat 3g..x payah.! hehe...

syAzAnA said...

aesya, nak BB-pin. kehkehkeh

Chachos Cheezy Wedges said...

hahahaha... bgos laa makin murah... mmg jimat... huuu~~

kaizenshinobi said...

alaaa... baru nak mintak BBpin... ngee~

Penyu said...

whahaha. sama macam gua. henpon gua makin lama makin murah.

zirconia said...

telefon yang murah gak tahan lama cik aesya..hiksss =)

peminat tegar motorola ke nie??

nub said...

last2 yang murah jugak yang disayang. hekhek

pico said...

sukenye dia motorola.. kih3..

eh nak pakai 2 handphOne jugak lerr..

senang dah mudah..!!

kih3..

ceritasekupang said...

pengguna motorola tegar ni...haha..

Miss A said...

oh god,awak nk tau motorola first skali tu kte pun gune gak tau.dpt hp tu after form 3.turun tmurun kakak jgak.ahha eh,samsung last skali tu pun kte gune gak.smpai skrg.and then tuka BB.hurmm still rindu kt samsung tu kot. T.T

Faaein Talip Roy said...

perghh. banyak betul hp dah pernah diguna..

tapi guna hp turun temurun tu memang samalah.. hehehe..

Noorul Amera Adnan said...

eh enset samsung yg bawah sekali tu sma lah. tpi sy bli RM69 *eh perlu ke bgtau harga lalala belasah jela >.<

cha zainol said...

hahaha. last last aku pakai torchlight ja. ngeee~ :D

Myza Sam said...

banyaknya henpon Aesya :D

Syahbinar Shuib said...

haha.. kerap betul abang tukar handphone ye :D

~Nur Zulaiha~ said...

mula2 dlu aku pkai motorola razr 2.. pkai kjap je sbb lingkup dn tak fpt dibaiki... pas 2 motorola L7 pakai 6 thn... skrg hp smsung 3310.. haha

ee,, ada cemestri la kita... haha( nak muntah statement )

~Nur Zulaiha~ said...

eh eh bru aku perasaan.. aku pakai hp smsung yg last skli 2... sebijik we.. hahaha lawak la plk...

Pendamba Mawar said...

byk kot....gile la

~Kirin Selama Perak~ said...

untunglaaa..
aku ni telefon pon takda~

Si Gadis Semasa said...

3310 paling best guna ^^

Eyka said...

sameee laaaaaaaaaaaaaa :)

sesegar said...

macam haram je,HAHA :)

Anis Adila Aris said...

x leh bla...senasib dengan adik kite...xnak guna baru bg die guna...haha

KAMIHIDUP said...

tak pernah pakai motorola, tak pernah pakai sony.

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat