Sunday, September 18, 2011

Sentap Menyentap

Assalamualaikum wbt.. ape kaba semua? moga sihat2 hendaknya..

bila korang jalan2 kat shopping complex ke, jalan2 tepi jalan ke, selalu tak kena promote barang oleh promoter2? kat negara kita ni, mana2 pun bersepah promoter. siap rumah ke rumah lagi. macam2 barang yang mereka offer. semua benda nak dipromote. dari barang dapur sehinggalah barang kecantikan.

ada juga yang mahukan survey daripada pengguna. tp zaman skrg, hanya klik button 'LIKE' di facebook shj pun boleh menunjukkan anda suka, minat atau menyokong sesuatu itu. kan kan?

nak dijadikan cerita, satu hari tu, gua jalan2 nak pergi makan kepsi kat soping cornflakes. eh shopping complex.. tetibe ade sorang mamat tahan gua daripada berjalan..

siap hulur ipad suruh login fb. gua malas la nak layan benda alah ni semua.

"saya nak cepat ni. saya lapar. nanti balik rumah saya login fb then saya like ok?"

"takleh kak..ni sampai pukul 3 kejap lagi.. nak dapatkan lebih kurang 100 lebih orang je lagi"

aiseh. gua ni pantang kalau dipaksa2 benda yang gua tak suka. maka dengan menggunakan kepakaran keceluparan gua, gua pun berkata...
haaaa, amik ko. sentap mamat tu. berubah terus wajah beliau. wakakka..best jugak sentap sentap orang nih..




tapi kadang2, gua sendiri pun tersentap jugak....


jangan harap gua nak beli produk tu! ptuihhhhh!



p/s : mari sentap menyentap. kehkehkeh

update : eh, gua xde jerawat. dulu2 byk gile. bila masuk U licin habis dah. bila yeyed je baru ade. hoho.

21 comments:

Taufiq Tiramisu said...

woah. dah macam macam sekarang. siap hulur ipad lagi. huhuhuhu.

New Entry : 5 Ancaman Untuk Manusia Study

Bluewendy said...

aduyai..sentap3!! hik3..

yad'z said...

haha, kalau aku jadik aku, aku amek je ipad tu bawak lari.. takpun ko letak syarat..

" saya like , tapi ipad ni milik saya"

haahahha XD

amirnawawi said...

kah3..padan muko ko weh..part last tu yang best.. tapi aku minat kalau ade promoter promote barang diorang...suka dengar teknik diorang persuade customer suruh beli..but at the end aku akan cakap yang "sorry tak berminat"..ha3

Arol Mubin said...

Pasal produk kecantikan tue memang sentap habisss! Arol pun selalu kena. Jalan bertiga dgn kakak2, tapi promoter mesti attack Arol sorang. =.='

Dorky Guy said...

kak byk jerawat ke kak? sy suka pompuan berjerawat..

RinsyaRyc said...

takleh tahan dngn komen dorky,, saje nak bagi orang hot.. kihkihkih...

Akim Iqbal said...

Loike !

Eyka said...

hahaa...gua pon sentp klu kena cenni..wuwuwu :P


kaka ade jerawt? besarr nyerr...bhahaha :P

nub said...

adehs. selalu kot kena.dem

Aida Azryn said...

perghh.. hulur ipad terus? kalau bagi free takpe gak. ni hulur ipad semata-mata nak suruh orang like je. -..-

Azzah said...

hulur ipad yang tak menahan tu..:)

Shawn Razaleigh said...

yeyed tu apa?haha

vampire and his lady said...

heee.. boleh percaya ke yang hulur ipad tu? haha. kang tak pasal hilang fb seumur hidup.

SimplySeoul said...

tak suka promoter yang memaksa tu...

ღ p!nk veLvet ღ said...

mase kulit org jerawat dulu pon slalu ade promoter kejadah camtu dtg, siap nak buat demo, mmg taik lah kan, huhu~~

hakamah hamyadi said...

apasal tak amik je ipad 2..hehehe....

Fadzmie Mohamad said...

Tak tahu lah nak kata aku ni baik hati ke tak, tiap kali ada promoter hulur iPad suh login FB, rajin je aku buat. Haha.

bibi bibo said...

wowww , campak je ipad dy tu . x pon bg sy . hahha

Nyamuk Terbang said...

agk2 lepas nie ad x org guna cra nie
utk suruh org follow blog diorg
err okbai

Penyu said...

kemain kau sentapkan org.

#aku penah sentapkan ben ashaari. suka nya aku. haha

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat