Tuesday, September 6, 2011

Blogger Penipu

Blogger Penipu?

apa yang dikatakan sebagai blogger penipu ni? banyak yang kita boleh kategorikan..salah satunya menipu pembaca dengan meletakkan tajuk2 entri yang gempak tapi isi takde la apa sangat. kadang2 tu takde kaitan langsung.

" 40 EKOR KUCING MATI DITETAK DIPERCAYAI ANGKARA SEKUMPULAN PELAJAR TADIKA "

punya la gempak tajuk entri. berpusu-pusu orang masuk blog tapi bila baca entri,

" hai korunkkkkkk !! hihi titeww tipuw jer.. ta betul ponn..kitew mimpi camni malam tadikk.. tatottt sangatttt.. oh hari ni titeww nak cite pasal boyfren titeww yg suwitt sanad!! "

heyyy gua rasa nak lempang je sesape yg tulis cmni..naseb baek gua tererrr-laaa-jugakkk baca perkataan tak serupa perkataan camni. harharhar..


ada juga yang 'bagai meminta simpati' :

sekali bila masuk blog die, follower 3000, buat blog baru 4 bulan. komen kat setiap post average 100 komen per post. page view beriban-riban. kita yang dah bertahun2 buat blog tapi follower tak sampai 500.. fuuuuuuuuu..


baru rasa tertipu. tapi mungkin die bergurau... ade yang ambil secara positif.
ada juga yang ambil secara negatif.
manusia lain-lain.

so, ape kata kita jangan menipu sangat. lagi2 pasal newbie ni. kalau betul2 newbie takpe la. jangan sampai pasal nak cepat naik, sanggup tipu tipu blogger lain. kalau nak cepat naik, hasilkan entri yang kebabom. gua rasa blog yang menghasilkan entri yang kebabombom akan cepat naik.
okay? jangan tacing2 orang tak mau datang blog. mesti ade something wrong. cube check balik.


korang leh tgk jugak entri ni.. ISI KANDUNGAN LARI DARIPADA TAJUK by farhanhanif


p/s: pelan pelan kayuh beb!

38 comments:

~Kirin Selama Perak~ said...

hye..
saya otai..
saya rindu mira la..
mira sihat?
wakakaka

Ku Azhar said...

aku tipu kau!! kih3 :p gurau je :p

mizzkechique said...

ermm..rs nk lempang laju2 je.. boley x??

Deeyaudeen Sabri said...

hai.. sy barbie doll ! ngahahaha :P

hamzah ian said...

kah kah... manusia lain2 beb..

Zulfikar Hazri said...

pelan-pelan kayuh....

mak aku ckp, kayuh kelam kabut nanti sampan terbalik.. mcm dia kena kat sungai perak zaman dulu2... haha

Farhan Hanif said...

aku ada buat entri pasal ni bulan lps...cuba baca ni... http://farhanhanif.blogspot.com/2011/08/isi-kandungan-lari-daripada-tajuk.html

aanie said...

ramai kan blogger buat camtu? cepat naik, tp lama2 org menyampah terus xnak masuk blog dia dah...

kim heeruul said...

setakat ini entry gua tajuk kena dgn entry..peace v(^.^) kakak ipar..keh keh keh..

justcallmeanis said...

AHAHAH tak boleh blah kehkeekeH!

elinADNAN said...

tawu takpe..kadang kadang panas jugakk.....

kunci locker said...

sedih org tak mau dtg blog itew...itew newbie yg dah 9 bulan blogging...blh cmni??hehee...nice info..tak leh dah buat tajuk gempak entri merapu...sadis...hahahaa

SyazwanSarawak said...

jgn la marah sangat >_<
heee

Amoychanteks said...

wow ! entry kebabom !!!

Ayeem Jemain said...

kikiki

nub said...

har3

rara pinkmafia said...

tajuk mesti kena gempak.tp bile isi nan hado.kau unfollow je blog tu.hehehe

sha my heart said...

jgn melampau sgt lari tajuk dgn entri dah la. kalau ya, mmg nak kena pelempang. haha~

cik Dil said...

setujuu,...mmg rasa nk lempang jer..

ILA HonEyBuNNy said...

hehe....ada jugak la blogger gitu....adoii la...ngeh3..

jeng3....datang beraya neh...nak wit raya...ehheh

AbgFeroZ said...

haahhaa... relax jew :) laen kali jgan terkena lagi sda :) hihihi..

d_LA said...

bila kena skali, kali kedua buat tajuk camtu jgn hrp nk singgah lg..haha..xpun bace kejap tgk x sama ngan tajuk terus pangkah..

nurul diana said...

haha penah kene , kdng2 nak bg penyepakk je

Wanz Mejuez said...

aku nk join kau lempang org boleh?? ahah

kaizen said...

kalo ade yg buat 2-3 kali komfom unfollow terus

saya cello191 said...

memang rasa nak lempang org yg tulis entry gitu..

eww~~

Nyamuk Terbang said...

kalau aku buat tajuk
'aku dicium oleh aesya zealous'
agk2 org nk view x??
okbai

atiqsalleh said...

baru aku nmpk kualiti blog ko.. hahaha... sentap tak ayat.?

Penyu said...

saya otai. nak ngaku newbie. bolehhhhhhhh?

pRiNCe said...

terasa prince ngn entry ni..hukhuk....:(

Taufiq Tiramisu said...

sokong!! nak senang, tak payah nak ngaku otai ke newbie ke. blogging bukan ada rank ke apa ke. kepuasan diri sendiri je.

Yana Farinha said...

sokong !! tajuk je kencang isi hampesss je.. ngeng tolll kan..

syAzAnA said...

bengan gak ar lau dpt mcm ni. adei



#15 Wordless Wednesday!

*angiN hilang tanpa hUjan* said...

mia sokong...huhu
mia da 8 bulan berblogging...
tapi xdek la cakap newbie ke hape..
tak syok juga follower ribu raban tapi tak terjah pon..hurm..

Dorky Guy said...

kalau penipu macam saya yang tulis aboutme umur 17 TAHUN macam mana pula?

Sembang Kemas said...

ahha,gua rasa blog gua belum cukup kebabom la,nak try la taktik penipu ni lu rasa okay tak?

haha

adrinaqamarina said...

bak kata orang berakit rakit ke hulu berenang renang ke tepian.


er tak de kena mengena.


-.-'



selalu dah jumpa taktik ni, kebal dah. heh!

akira baharuddin said...

Ada ke orang buat camni?? huhuuu.. gilo~

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat