Friday, July 8, 2011

Blog kau macam apa je

Assalamualaikum wbt.. gua balik keje tengok rumah gua takde orang. gua tak pegang kunci rumah pulak so gua dan adik gua merayap pegi tengok wayang. gua tengok 'Tolong! Awek aku pontianak!' hahaha gua bab nak bagi bintang kat movie ni loser sikit. janji gua dapat tengok Zahiril Adzim..lalalalalalalala~~korang pegi la tengok sendiri.. hahaha...

gua selalu tanya member gua, " WEH, KO RASA OKAY TAK BLOG AKU? AGAK2 ORANG TER'ATTRACT' TAK NAK BACE BLOG AKU? "

member gua pun jawab, "OK JE. SETAKAT NI AKU BOLEH TERIMA LAGI LA BLOG KO. KEMAS DAN TERATUR."

"AKU BOLEH TERIMA BLOG KO KECUALI KALAU KO START BUAT PERKARA2 NI"

gua tanya, "apa die?"


1. Letak muka besar-besar, bajet comel kat header atau bersepah-sepah di seluruh blog.



2. Gadget bersepah-sepah, tak teratur. ade certain yang menghalang sidebar atau post entri lebih menyedihkan bila blog lambat load. memang tak rajinlah nak tunggu kan....




3. tak suke kalau mouse pointer bling bling bagai..siap ade ekor2 ikut kalau hover kemana-mana..rimas tauu
.4. tulisan tak paham..ala ala monotype corvisa la tuuuuuuu...


5. tulisan jelas tapi bahasa lak susah nak faham.



6. Background tak kena dengan jiwa atau design blog. (baru gua tahu rupanya ade jugak beberapa org yg boleh sakit mata tengok backgroud gua yang bawah ni.. so, gua pun tukar background.hahaha!)


itu saje utk kali ni.. gua tak tahan. ngantuk sgt dah ni. okbai!

21 comments:

EMOdisaster said...

terbaek lah...cer tgk blog sy plak...ok ke x..? komen skit...follow la jugak klu x keberatan...hihihi...=)

syAzAnA said...

haaa, background nie best! akak suka warne kuneng ekh? ^^

Please lah, boys and girls!

naz & sya said...

tidur la sangat kan.. haha

fatin syahirah :) said...

hey :D i am your loyal reader. cewaaah. dari dulu okay je rasanya dgn aesya punya blog XD always tak meyerabutkan and entry yang fun :D

tapi background kuning awan ni comel dari biasa. pandai pilih. hehe

My Name is Mar said...

Betul tu!
Header tu dah makin comel lerrr...
Ske!
Blog makin kemas dan teratur!

Huhuhuhu... Penat kemas blW, blog wa lak macam mana?.,..
Kkemasan?? Kberatan?? Ok x??

Jom join!
CONTEST Jangan Lupa Lirik

einz miszmessy said...

cik aesya shuke ag hiasan blog awk yg dedulu.....siyes!skrg cm kureng....or sy yg tak bpe minat nan wane kuning...huhu...

Gelugoq said...

setuju 100% akan panduan diberi

Akim Iqbal said...

haha :D

SilentWriter said...

pfff...mouse pointer..pff..keluar text terbang-terbang..pfff..susah nak click...keke

pipoq said...

memang tak boleh blah kalo letak muka sendiri kat blog..ahahaha..
bajet glamer la konon..

Miziey said...

laa.. gua ingat lu komplen2, maki2 blog gua.. haha.. background kuning? cantek dan nampak bersih.. opps! gua tak maksudkan apa2.. kbai..
BTW, singgah la blog gua membaca entri kat sana plak..

J.Syazwana said...

hahaha nice sangat !
:)

ghab van hal said...

rasa2 blog saya camne??cube komen sket...kekeke...

~Nur Zulaiha~ said...

background dlu cmpur2 dgn header, ada jgk mcm iklan digi, mmg ske kuning yer

tp bab mouse pointer 2 sgt stuju,
payah

miz rara v(",) said...

ahahaha.... tbe2 gua trase..
mcm tau je ape mbe2 hg ckp2.. =P

ADAM said...

stuju 99% & ada ckit yg kurang stuju..nice blog.. & thanks for sharing this pos

forever love said...

haha.. aku tak suke blog ko.. sebab background serabut.. haha

Mejuez said...

Kalau nak lagi sedap mata memandang sila lah lawati blog saya.. ehheeh

cx's said...

heheh suke entry ni! thumbs up! =)

FYA PELANG! said...

pewwwit ! haha. setuju. tmabah. jgn letak verification code nk komen -____-"

haikalblank said...

haha majuleww belog akark nieww....skarang dah cool dah. HAHA

tepek gambar besar - besar? boleh, tapi kena seksi lah. HAHAHA

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat