Friday, June 10, 2011

terasa jantung dihiris-hiris bila melihat....

assalamualaikum wbt. semalam aku banyak jugak blogwalking. tapi entah kenapa ntah aku asyik2 terrblogwalking ke blog personal. tapi aku rasa takdelah personal sangat sebab boleh komen kat entri, siap ade shoutbox. so bukan personal kan?? hahaha...

kalau blog personal akak2, abang2, makcik pakcik yang dah kawin takpe gak. boleh lah aku try usha2 akak2 dan makcik2 suka masak ape kat rumah, tapi ini tidak! blogwalking kat blog budak2!

perghhh aku respect ade certain budak2 sekarang yang mahir dalam berblogging ni. jauh lagi hebat drpd aku yang kerdil ini. tapi sejak akhir-akhir ni, aku rasa pengaruh minda negatif terhadap remaja zaman sekarang semakin menjadi-jadi. tidak kurang juga remaja seusia aku.

sekadar melihat, terasa berdosa jika tidak menegur. tapi aku masih belum ada kekuatan utk menegur.



hatiku bagai di siat2 bila tengok post entri macam ni. seketika aku beristighfar. janganlah aku berperlakuan sebegini rupa dan juga adik2 ku. "tak boleh hidup tanpa u" sebelum kau jumpa minah/mamat ni, kau boleh je hidup? apesal pulak takleh hidup bila kena tinggal?



jantungku seakan-akan mahu gugur. apa nak jadi dengan manusia zaman sekarang. aku rasa aku perlu sedikit highlight. remaja. tak cukup dengan itu, gambar gambar berdua terus menjadi tatapan umum. kepala letak di bahu pasangan, peluk pinggang, peluk itu ini. Allah, rasa segan pula bila melihat kaum ku sebegini rupa.

gambar pre wedding seperti sudah akad nikah.

"ko dah kawin ke weh??"

"belum la.. itu pre wed je"



sampai tak tahu nak kata apa. bukan begitu sempurna tapi hanya mahu sama2 mengelak unsur-unsur negatif.

kamu semua tahu bukan? rasanya tak perlu olah panjang di sini.


p/s: entri hari ini lebih serius!


apa komen korang?

16 comments:

RedVixen said...

hahaha... aku x suka gak dengan blog tangkap leleh camtu. tapi blog masing2, nak buat camna. kang kalau ditegur, marah.

Ateeka Amer said...

kasi pelempang sedas kat budak2 camtuh

amna said...

terlebih emosi dah tu..
*selalu juga TERblogwalking 'adik-adik' yang berblog lagu nih. sedih pun ada gak kkdg~

nub said...

hy syg.. lama sudah ku x melawat mu.. hahahaha. blog sndiri pun sudah lama x melepas rindu.

eyh2, itu budak2 punya perangai. budakbukansebarangbudak tak maen itu macaamm haaa.


haha

naz & sya said...

aku terkejut kau bagi tazkirah weh! haha.

KAMIHIDUP said...

bila dah terhantuk baru nak ternganga.

Chik Bulan said...

gua stuju ngn lu !

misyamissyou said...

entah la..budak2 skrg lg advance..dulu kite baye diorg xtu pn nk buat blog bagai ni..bf pn xde mse tu..pe bezanye eh? agama ke teknologi yg dh makin canggih?

PeNgEmiS dUniA said...

wah ! cah seriusla ! phheeewwwiiittt !

tp aku nk mnth ayat2 dak tu !

faidah misnan said...

nak tunjuk cam dia sorang je ada pakwe / makwe . .

##sentap . .

AesyaZealous said...

@RedVixen betul2..tu yg xmau tegur tu

AesyaZealous said...

@Ateeka Amer2 das baru cukp kot

AesyaZealous said...

@amna huhu kannnnnn

AesyaZealous said...

@nub amboi bersyg2 pulak.haha

M Fizan said...

tepat sekali..huhu..
pengaruh barat!

Diyana said...

Over kot yg tulis macmtu.

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat