Thursday, June 9, 2011

bila sekolah rendah dulu, ingat tak ada taklimat penjagaan gigi?

assalamualaikum wbt.. ingat tak dulu dulu masa sekolah rendah setiap tahun mesti ada taklimat penjagaan gigi yang sihat? hahaha.. masa ni la ade certain yang baru nak belajar cara memberus gigi yang betul.

dan macam2 ragam murid yang ada...




dulu masa kecik memang tak jaga hati orang kan? main tibai je.haha. nasib la sape yang kawan dengan kepohhhci tuu...



dan macam biasa. suka tanya soalan bukan bukan. T.T


p/s: doktor gigi selalu puji gigi gua cantik. sampai sekolah menengah. awww segai aiii....


korang belajar berus gigi bile??? ape?! tak pernah berus gigi??! hahaaha jk..

16 comments:

aL sYa said...

best2.. gigi aL x penah cantik.. blh kate sume gigi geraham kena tampal.. tp last2 sambung blaja dentistry.. haha..

ade sorg classmate tu, die ckp nk jd dentist sbb die ske ngaja gosok gigi kt bdk2 skola haha

Nina Aman said...

hehe...cute~

Nalisa syahira said...

Lepas tu bila kena bawa berus gigi and cawan dari rumah sebab nak belajar gosok gigi , mesti nak bawak cawan yang comel comel je , then awal awal lagi dah siap letak dalam plastik , masukkan terus dalam bag , punyalah semangat . HAHA

Eichikatsu said...

Comel! :)

PeNgEmiS dUniA said...

gigi aku lintang pukang cm piano rosak (-_-) tp nape ye aku xpnh kene ngn doc dtg skola tu

p/s : cah,blanje braces leh ?

KAMIHIDUP said...

wahaaa.

Syamil Hafiy said...

gigi, waktu darjah 1 cantik la. haha

syaimz said...

gigi saya...sekarang ni..errr...zzzz

Gadis Pantai Timur said...

lawak lak kalau ingat mase belajar gosok gigi..tiap2 tahun ada..naik bosan aku dibuatnya..skali aku x ingat bawak berus gigi,,nurse tu suh aku letak ubat gigi kat jari je..gosok je lah paki jari..

http://sweetgurlz11.blogspot.com/2011/06/anak-melayu-pertama-menjadi-pensyarah.html

AesyaZealous said...

@aL sYa wahhh hebat la alsya! nnt check gigi kite ye!!

AesyaZealous said...

@Nalisa syahira semangat sgt tuuu!!! hahaha

AesyaZealous said...

@PeNgEmiS dUniA boleh kalau setakat 2-3 hinggit..hahaha

AesyaZealous said...

@syaimzkenapa? kenapa?

AesyaZealous said...

@Gadis Pantai Timurkahkahkah..aah la!! same jugak!! tak teringat yg tu pulak!! haha

| princess SchaBieber | said...

alalala, comeinyer.. heheee :)

amna said...

lucu gilak.. time sekolah dulu teruje sgt bile tgk misi dtg bawa gigi beso cmtu :D

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat