Tuesday, June 14, 2011

satu 30 sen, tiga seringgit ?

Assalamualaikum wbt.. gua baru ingat nak sunyi seketika untuk beberapa hari. memandangkan gua tak sanggup nak kecewakan hati peminat2 setia gua, gua pun update lah..(bajet)

korangggg pernah beli kuih tak? ape? tak pernah? tak tahu kuih tu ape?

kuih adalah sejenis makanan tradisional di Malaysia. pelbagai jenis kuih yang terdapat di Malaysia. Pada mulanya, kuih dijual dgn harga serendah 5 sen (yeke??) dan kini semahal 40 sen. tidak termasuk kuih di hotel ye..kehkehkeh..




pelik tak? satu 30 sen tapi bila 3 jadi seringgit.. hahaha makcik..makcik.. kalau beli banyak lagi mahal lak.

so, perlu ke aku pegi 3 kali untuk dapatkan 3 biji kuih dengan harga 90sen?? hahaha....


kuih sekarang dah mahal doh...5 ketul rm2..pernah jugak gua nak beli 3 je tapi makcik tu tak kasi. kene rm2 jugak. haiya, terpaksa la gua makan banyak kuih hari tu..(alasan)

still ade lagi 3 biji RM1 tapi kecikkkk bebenor.. tak sesuai dgn aku yang kuat makan ni..(please, jangan percaya. haha)



kat tempat korang?? amacam??


p/s: kepada farah, nahh aku dah update! hahaha...

19 comments:

J.Syazwana said...

kalau kat KL ni memang camtuh la.
mahal !!

munirah said...

eh? aah la.. baru pasan.. takkan la beli byk lg mahal kan..hukhuk.. tp mmg makin mahal pun.. terkejut bile pergi pasar dgr kuih 5 RM2..

KAMIHIDUP said...

penjual kuih pun nak maju juga, kena saing dengan kemajuan malaysia, heee. :)

Tuan Putri said...

huu btl2! pnah bli kueh kt kl..huhu menyesal glew beli..ingat 3 seringit.amek jelah 3..tgok2 3 kueh 1.50 huhu gilew mhal!! mnyesal2..

Wanie Affandi said...

asal makcik tu comel sgt!! hahahahah...lawak la..minyak dah nek...sbb tu maken mahal..

Piah Becok said...

same je kat semban ni pun...

kelantan je yang still murah.

Moh bace ni:
1. LENGAN SAMA BESAR DENGAN PERGELANGAN TANGAN
2. WORD OF THE DAY #1
3. AI HETCHU' subang!!

d_LA said...

cni kuih karipap 70sen sebijik..kalo beli RM2 dpt 3..untungla seposen je..hahha..

Tengku Nizam said...

haahhaa,, patot la gemok , cis! tak gemok pon! tipu je, hahaha

senyumSOYA said...

kat hospital lagi mahal~ waa...x da duit nak mkn kuih sedap2...T.T

Mejuez said...

beli jgn tk beli... sedokah aje 10sen.... :D

syud said...

kalo kat perlis kebanykan kuih masih 4 seringgit.. tapi yg 3 seringgit ada gak..

kalao nsib baik..kadang2 kuih 5 seringgit pon bolih jumpa lagi huhu..kecik la sikit kan... ok arr..
tapii sgt2 jarang la..hehe

AesyaZealous said...

@J.Syazwana kannn..nnt lame2 org xnk makan kuih dah

AesyaZealous said...

@munirah betul2..pelik gak..huhu

AesyaZealous said...

@Tuan Putri mahalnye!!

AesyaZealous said...

@Wanie Affandi xkan nak lukis hodoh2 pulak??haha

AesyaZealous said...

@Piah Becok nak gi kelantan lah gini

AesyaZealous said...

@d_LA
gile mahal

AesyaZealous said...

@syudwahh 4 ketui seringgit?? best2

sEraiWaniEy.. said...

siyes ke ko pnah beli kuih sebijik ..sebijik? hahaha

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat