Saturday, June 4, 2011

Jangan Terlebih Sudah!

Assalamualaikum wbt. lama rasanya gua tak lukis lukis doodle ni. ade jugak yang menyatakan rasa rindu terhadap doodle2 gua. haha ok perasan.

okay, topik hari ini. BLOG? apa itu blog??

1. ORANG YANG TIDAK TAHU APA ITU BLOG


salah seorang adik gua bertanya kepada gua.

"apa tu blog? apesal semua orang asyik2 cakap pasal blog je ni?"

"blog tu kita boleh set up ikut mana yg kita suka. suka hati la nak buat pasal apa. tulis2 cerita ke, share gambar2 menarik ke"

"blog tu macam diari ke? pagi tadi sy makan nasi lemak.sedappp. pastu saya pergi mandi. air sejukkk sangat. macam tu ke?"

"haha melampau ar tu. detail sangat tu!!"




2. ORANG YANG TIDAK MINAT BERBLOG

haha. gua pernah dengar ni secara live. gua diam tak kata apa2. cuma gua jawab dalam hati.

"ek eleh..kau tak reti lukis memanglah...kalau lukis satu kura2 amik masa duapuluhenam jam memang ler membazir masa namanya tu!"

"takde privasi? yang kau duk tulis gak semua pasal rutin harian buat ape. pegi jalan2 dengan boypren dekat pavi pun nak cerita. ape daa"




3. YANG TAHU TAPI SALAH GUNA. hehe.

heeeee... kawan2, nak cerita pun berpada-pada lah ye!


larikkkk !!




p/s: huyooo doodle gua dah ade rambut! kahkahkah!

21 comments:

meaw said...

yesssssss, kadang-kadang blog ni best,berita cepat sampai! rugi sape tatau apa itu blog,macam mana kegunaan dia...

.:rizaL:. said...

lain org lain dikiran. ye x? comel doodle mcm tuannye hehe

syrupmasin said...

haha..derma dara/derma darah..

Bluewendy said...

ahakszz.. cumey2.. sabor jek la kan..
keep it up girl=)

naz & sya said...

haha... nak lukis kartun tak la lama sangat kan! haha..

aidabeelicious said...

belog buat aida jadi banyak fikir. ada jugak yang buat aida ketawa,macam belog ni :)
Tips Upgrade Skill Bloging

syira slyfix (: said...

wah .
pandai lukis ea ?
cantik2 .

Oppa Kudin Nz said...

haha..cute ajew doodle tu.. :)

RedVixen said...

hahaha... pegi berak basuh berak pun nak cerita... kah3

aisya said...

banyak orang, banyak la ragamnye.. mcm2 kite jumpa kat blog skrg ni kan..

Wanie Affandi said...

dunia blogger makin luas..hahahah

Cik Azizah said...

sekarang dah ramai berjinak2 dengan blog pula..lebih2 lagi newbie...hehehe maknany sedikit sebanyak dorang dah tahu dunia blog mungkin dari kawan2 atau org sekeliling :)

Che akira said...

rindu doodle cik aesya. haha

KAMIHIDUP said...

buatkan KAMI doodle boleh?

~Nur Zulaiha~ said...

yg no 2, kata takde prvsi 2 mmg pnh dgar,, bkn skli,2.. bkali2..

makan ati... haha

AesyaZealous said...

@meaw

betul2..mari meriahkan lg blog!

AesyaZealous said...

@.:rizaL:. ala segan la kite :P

AesyaZealous said...

@aidabeelicious hehe thanks

AesyaZealous said...

@Oppa Kudin Nz thanks oppa

AesyaZealous said...

@~Nur Zulaiha~ oloh2 pedulikan aje

~Nur Zulaiha~ said...

skit ati meh kdang2.. hehe

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat