Friday, May 6, 2011

Jodoh Dan Blog

assalamualaikum wbt..gua tak tau nak title apa sebenarnye..hoho..

lecturer gua pernah kata, selalunya, kita akan dapat jodoh kat mane kita selalu ada.

contohnya kalau kita selalu jalan-jalan, kita akan jumpa jodoh kat tepi jalan.

kalau kita selalu pergi masjid, kita jumpa kat masjid atau tmpt beribadat.

kalau selalu berkepit dengan mak, maybe mak kita yang carikan jodoh. haha.

jadi...

gua terfikir, 'perghh aku selalu lepak kat blog, alam maya. so, aku jumpa jodoh kat situ ke?'

tetiba gua sengih. kehkehkeh....

gua rasa.....

p/s: actually, gua mcm paham maksud sebenar lecturer gua tu. die maksudkan kalau kita ni baik, patuh perintah Allah, insyaAllah kita akan jumpa dengan orang yg sewaktu dengannya...


p/s: bagi support sikit.....heheh...

12 comments:

J.Syazwana said...

haha !
comelnye :P

forever love said...

hahaha.. mana la tahu.. mungkin.. hihi..

kawen jgn lupa jemput okie

KAMIHIDUP said...

ayat yang dekat 'tuan blog kebabom' tu pun tak boleh bla. semoga bertemu jodoh dengan blogger. amin. :)

Ateeka Amer said...

aku selalu berharap time aku jalan2 kat midvalley jumpa jodoh tengah jalan.

*muka serius*

senyumSOYA said...

heheh..kalau slalu ikot kucing p cari tong samaph cmna?? hehehhe..jodoh dah ditentukan..lambat atau cepat ja...hehehh.

Nebengz... said...

hah nenade...

Inche Vampire said...

haha..klo yang duk uma je?

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/05/one-lovely-blog-award.html

amik tu.. hee..

fareha kamal said...

haha..lawak..tapi macam boleh jadi jeee..muahaha..

nub said...

hm.. aku ada terbau bau-bauan cinta lah d sini... baik hang ngaku jaa...


haha

zafira othman. said...

rajin lah ke masjid lepas ni.
nak suami baik :)

RedVixen said...

uiissh... dah jumpa jodoh dalam blog ka? amiiiinnn... :D

PeNgEmiS dUniA said...

t xjemput aku kawen , siap ko ! jumpa gua langga !

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat