Monday, May 30, 2011

Bila Doktor Lelaki Bekerja Di Bahagian Pengimejan Payudara

Assalamualaikum wbt. minggu lepas gua baru masuk bilik mammografi (pengimejan payudara). kesian tgk patient. sakit ooow bila kena kepit dekat machine tu. merah merah badan mereka. tapi apakan daya, itulah cara untuk mengesan masalah problem di payudara mereka. lu orang ingat gua nak letak gambar payudara? jangan harap! HAHA.



hensem tak gua? gua yang pakai tudung cekolat tu. berdedikasi kan?? auumm..

gua telah menjadi mangsa keadaan. disebabkan nurse yang sepatutnya bertugas hilang entah kemana, gua yang kena guard doktor dan patient ketika ultrasound dijalankan. yang gua segannya, doktor itu adalah seorang LELAKI ! oh.em.gee.


ade la jugak dalam setengah jam gua terpacak kat situ. ade jugak tolong2 tekan button machine ultrasound tu.

lepas habis, gua balik bilik tutorial tempat budak2 praktikal berkumpul.

"wehhh korangg...aku kene guard doktor and patient tadi! doktor lelaki weh! segan betul!"

"huuu yeke...malunye" sambil letak kedua belah tangan menutup dada. HAHA.

"tu la pasal. jadi, marilah kite jaga payudara kita agar sentiasa sihat dan cergas. tak perlu jumpa doktor!"

"@*^%#!"



p/s: sory ah kalau macam gelabah je lebih. first time.. hihi :P

nanti gua update lagi pasal mammo. suka tak??hahahaaaa....

18 comments:

senyumSOYA said...

adei...sogan eden..dulu pernah tgok yang doktor amik fluid kat breast..sakit..jarum panjang...hhuhuh

naz & sya said...

haha... x tahan sungguh..

cunndaa said...

aiseymannn..mesti la segan kan ^^

pipoq said...

tu kalo doktor lelaki yg periksa pompuan..kalo doktor pompuan yg periksa lelaki, malu gak oooo...

::blog anak jawer:: said...

hahaha..sambil menyelam minum air la doktor tu..hehe

FAHMI said...

Ya Allah..sesungguhnya entry ini menguatkan lagi semangat aku untuk kejar cita-cita menjadi seorang doctor. Maka kau permudahkanlah urusan aku untuk bergelar Doctor suatu hari nanti.(aesya,kalau sakit meh la jumpa aku) hahahahaha...

k_Own said...

itu lah doktor.. hehe

AesyaZealous said...

@senyumSOYA wuuu bunyi cam serammm

AesyaZealous said...

@cunndaa agaklaa segannn

AesyaZealous said...

@pipoqhaha tu malu gak..huhu

AesyaZealous said...

@::blog anak jawer:: hehehe nothing to say

AesyaZealous said...

@FAHMI xnak akuuuuuuuuuuuu

nelly said...

segan semestinya kan ~
=='

Zulfikar Hazri said...

suuuuuuuukaaa.....


sambil pegang dada...^-^

AesyaZealous said...

@nellybetul2..huhu

Sarah Khan said...

salam ;)

errr segan gilak~

tapi cool jek doktor tuh. LOL

Anonymous said...

untuk semua suami dan isteri yang bertanggungjawab, ultrasound breast boleh minta doktor perempuan, buat appointment dengan doktor perempuan.

Kalau ada doktor lelaki yang tidak etika(sengaja tak beritau jantinanya sehingga la patient tukar baju), terus reject dia ... jangan rasa malu, kita berhak membuat demikian....

Hanisah Samad said...

assalam...pada pendapat saya, kalau hendak check breast tidak susah hendak mendapatkan doktor perempuan...semasa datang ke klinik or hospital kerajaan, tanya dulu doktor lelaki or perempuan yang bertugas...jika doktor perempuan ada jadi boleh buat appointment dengan doktor perempuan...mungkin ambil masa beberapa hari bergantung berapa banyak appointment yg dah menunggu...jika merasakan masa menunggu adalah lama, boleh pergi sahaja ke klinik swasta yg dimiliki doktor perempuan...bayarannya tidaklah mahal sbb hanya sekadar check sahaja...bagi org islam, wajib kita menjaga maruah dan kehormatan diri kita...kita ade byk pilihan kat malaysia ni sbb doktor perempuan memg ramai dan semua bergantung kepada diri sendiri untuk bersungguh mempertahankan maruah dan kehormatan diri dan suami bagi mereka yg dah berkeluarga...tiada istilah darurat atau tiada pilihan kerana pemeriksaan payudara hanyalah pemeriksaan semata-mata...HARAM dan BERDOSA BESAR jika kita tidak bersungguh menjaga aurat dengan melakukan pemeriksaan dgn doktor lelaki...Allahualaam...

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat