Thursday, April 14, 2011

bila bercakap dengan lawyer...

assalamualaikum wbt.. semalam gua pergi jumpe lawyer, gua nak saman seorang blogger. HAHA tipu saje !! tak baik menipu doh.... hii

gua cerita simple2 je la okay? dulu dan kini gua suka cakap 'entah' di setiap jawapan gua.

bila orang tanya, 'weh, kau rasa aku baik ke tak?' nanti aku jawab, 'entahlah..aku rasa okay je'

lagi contoh, 'weh, kau rasa baju ni cantik tak? biru ke oren cantik?' nanti aku jawab, 'entahlah, tapi aku rasa biru tu lagi lawa kot'

nak dijadikan cerita, ade satu hari tu bapak gua ajak gua pergi kedai tile. nak pasang tile baru kat rumah. kat sana macam2 kaler tile ade. naik juling mata gua. semua cantik2, sedap mata memandang.

sekali bapak gua tanya..




gua silap. gua lupe bapak gua lawyer. lawyer mane boleh dengar jawapan yg meragukan kat court. mesti jawab YA atau TIDAK. lagipun kalau cakap entah sah2 lah kite ni tak confident.kalau pergi interview mau kene reject. tak pasal bapak gua sound gua. muehehe...

lepas ni gua nak berlatih jawab YA dan TIDAK.

kalau Kamal Adli tanya gua, 'awak nak kawin dgn saya?'

gua akan jawab tanpa keraguan, YA !!





11 comments:

Nebengz... said...

awak suka blog saya? jwb-ntoh

Ateeka Amer said...

tapi kadang2 aku rasa nak lempang gak dengar jawapan entah ni.

nak makan mana?
entah.

lempang gak member ni kang.

Umairah Mn said...

HAHAHAHAHA adakah anda cantik ?

AesyaZealous said...

@Umairah Mn entahhhh..hahaha

Wanie Affandi said...

hahahah..kamal adli dah lame minang sy!!..^^V

pipoq said...

hehehe..aku dulu ada gak penyakit perkataan ni..kalo bercakap mesti nak kene ada perkataan 'kan' kat belakang tu..

ko tau la kan..aku kan suka nak jadi explorer kan..tapi bukan internet explorer dalam internet tu kan..tapi kan..sebab aku dah belajar tempat lain kan..terpaksa la aku pendamkan cecita aku tu kan..hahaha..ko bayangkan la kan kalo aku bercakap camtu je kan..

Syazwana said...

haha!
sama weh
suke cakap entah.
sampai bf marah
hak3

aleen aiden said...

hahah.bak datang kamal adli,terus xpikir panjang da eyh!YA terus.hu3

nelly said...

haha .kelakar !

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

bapa anda mmg betoll

pesal nebeng x kene sekali..

hahahha

PeNgEmiS dUniA said...

woi ! gatei nak kawen dh skang ye ! haha

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat